Om utlandet Chile

Aktuella händelser

Kraftiga regn och nödläge

Chilenska myndigheter varnar för kraftiga regn och har utlyst nödläge i de södra och centrala delarna av Chile i regionerna Biobío, Ñuble, Maule, O'Higgins, Valparaíso, Coquimbo och huvudstadsregionen. 

De kraftiga regnen kan orsaka jordskred, översvämningar och strömavbrott. Infrastrukturen och framkomligheten i dessa regioner kan påverkas och begränsas.

Resenärer uppmanas att följa väderrapporterna och de lokala myndigheternas anvisningar. Den chilenska krisberedskapsmyndigheten SENAPRED ger råd om förberedelser och anvisningar om pågående händelser via sin hemsida och x.com (twitter).

Ambassadens reseinformation
Senast uppdaterad 13 jun 2024, 10.09

Uppmaning till svenskar utomlands

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Uppmaning till svenskar utomlands
Senast uppdaterad 21 dec 2023
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Om du vill att UD eller ambassaden ska kunna få tag i dig vid en större krissituation i landet kan du anmäla dig till svensklistan.

Anmäl dig till svensklistan
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I appen UD Resklar finns råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Om UD Resklar på regeringen.se