• Svenska

Om utlandet Brasilien

Aktuella händelser

Förlängd reseavrådan till länder utanför EU/EES

Utrikesdepartementet har förlängt reseavrådan till länder utanför EU/EES till och med den 15 oktober. Läs mer om beslutet här.

Ändringar av avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder - Regeringen.se

 

Covid-19 i Brasilien

Brasilien har ett pågående utbrott av coronaviruset med ökande smittspridning i samhället. För generell information och råd om coronaviruset se

Brasiliens Hälsoministerium informerar den 26 november 2020 om att antalet bekräftade fall av coronavirus i Brasilien uppgår till 6 166 606. Det brasilianska hälsoministeriet uppdaterar löpande informationen om situationen i de olika regionerna i Brasilien på sin hemsida och på twitter @minsaude .

Senast uppdaterad 31 august 2021.

Uppdaterad information om gula febern-vaccination från WHO februari 2019    

WHO har uppdaterat sina reserekommendationer för resor till Brasilien då det bedöms finnas risk för omfattande smittspridning av gula febern i Brasilien. Mer information finns här.

Brasilien har i nuläget inget krav på att man uppvisar vaccinationsintyg för gula febern vid inresa till Brasilien men det finns andra länder i Sydamerika som har krav på detta vid inresa. Kontakta därför respektive lands närmaste ambassad för information innan inresa.

Senast uppdaterad 31 aug 2021, 09.59