• Svenska

Om utlandet Brasilien

Aktuella händelser

Reseinformation med anledning av coronapandemin

Sedan den 1 mars 2023 behöver resenärer inte längre bära ansiktsmask på flygplatser och i flygplan. Men om ett misstänkt fall skulle upptäckas på en flygning har flygbolagen rätt att tillhandahålla en ansiktsmask till passageraren som visar symptom på Covid-19. 

Ett antal brasilianska stater kräver inte längre användning av ansiktsmasker och ansiktsskydd på allmän plats. Informationen kan dock variera från stat till stat och det kan ofta finnas olika regler i olika städer. Du bör informera dig om de officiella regler på din ort för detaljer om vilka förebyggande åtgärder som finns på orten och hur du kan följa dem.

Information om det aktuella smittläget återfinns på WHO:s hemsida

Resenärer uppmanas följa lokala myndigheters anvisningar. Information publiceras löpande på brasilianska hälsoministeriets hemsida och kan ändras med kort varsel.

Allmänna råd till svenska resenärer

Var påläst. Följ lokala myndigheters anvisningar och restriktioner i landet och följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd även utomlands för att undvika smittspridning.

Resenärer bör alltid vara försäkrade, resa med marginaler och vara beredda på att kunna hantera snabba förändringar, förseningar och extra kostnader. Ladda ner appen UD Resklar och anmäl dig gärna på svensklistan.

Särskilda inresebestämmelser

Kraven för att resa in i Brasilien finns i Portaria 678: (Portaria n°678, 2022-09-12). (Endast på portugisiska) eller på brasiliens generalkonsulats hemsida i London (engelska)

Du rekommenderas att före din resa till Brasilien att kontakta en brasiliansk ambassad, till exempel brasilianska ambassaden i Stockholm eller brasilianska hälsomyndigheten Anvisa för detaljerad information om aktuella inresebestämmelser.

Det kan även vara bra att kontakta aktuellt flygbolag om de har särskilda bestämmelser.

Observera att inresebestämmelserna kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad om inresereglerna vid tidpunkten för sin resa. 

Uppdaterad information om gula febern-vaccination från WHO februari 2019    

WHO har uppdaterat sina reserekommendationer för resor till Brasilien då det bedöms finnas risk för omfattande smittspridning av gula febern i Brasilien. Mer information finns här.

Brasilien har i nuläget inget krav på att man uppvisar vaccinationsintyg för gula febern vid inresa till Brasilien men det finns andra länder i Sydamerika som har krav på detta vid inresa. Kontakta därför respektive lands närmaste ambassad för information innan inresa.

Senast uppdaterad 03 maj 2023, 11.28
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer