Meny
  • Svenska

Brasilien

Aktuella händelser

Generalstrejk i Brasilien 14 juni

En generalstrejk kommer äga rum i Brasilien 14  juni och i samband därmed även demonstrationer. Demonstrationer kan med kort varsel bli våldsamma och påverka den personliga säkerheten. Man bör därför undvika dylika folksamlingar.

Copa America fotbollsturnering 14 juni – 7 juli

Fotbollsmatcher kommer spelas I Sao Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Salvador och Porto Alegre. Demonstrationer och protester kan förekomma under fotbollsturneringen, störst är risken i de städer där matcher spelas. Demonstrationer och protester kan på kort varsel bli våldsamma och rekommendationen är att undvika dylika folksamlingar.

Uppdaterad information om gula febern-vaccination från WHO februari 2019    

WHO har uppdaterat sina reserekommendationer för resor till Brasilien då det bedöms finnas risk för omfattande smittspridning av gula febern i Brasilien. Mer information finns här.

Brasilien har i nuläget inget krav på att man uppvisar vaccinationsintyg för gula febern vid inresa till Brasilien men det finns andra länder i Sydamerika som har krav på detta vid inresa. Kontakta därför respektive lands närmaste ambassad för information innan inresa.

Senast uppdaterad 13 jun 2019, 14.32
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader. 

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer