Meny
  • Svenska

Om utlandet Brasilien

27 mar 2020

Utlandsresor – avrådan för alla länder

Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder. I länder eller områden där UD sedan tidigare avråder från resor, gäller dessa beslut. Beslut om avrådan togs 14 mars 2020. Avrådan gäller till och med 14 april, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Läs mer här
28 mar 2020

Covid-19 i Brasilien

Brasiliens Hälsoministerium informerar den 28 mars 2020 om att antalet bekräftade fall av coronavirus i Brasilien uppgår till 3904, varav 1406 fall är i São Paulo. Ambassaden uppmanar dig som är bosatt eller som tillfälligt befinner dig i Brasilien att ladda ner appen UD Resklar och anmäla dig till svensklistan.

Läs mer här
27 mar 2020

Frågor och svar: COVID-19 / Coronaviruset i Brasilien

Ambassaden och UD:s jour får för närvarande många frågor. Resenärer uppmanas att följa uppdateringen via media och att vara hörsamma till nationella och lokala myndigheters rekommendationer. Klicka på för svar på vanliga frågor.

LÄS MER HÄR
Foto:Divulgação

Inrikes flygkapacitet i Brasilien under april månad till följd av COVID-19

27 mar 2020

Brasiliens Luftfartsverk (ANAC) skickade fredagen den 27 mars ut information om flygkapaciteten i landet under coronaviruskrisen.

Ambassadens nyheter