Meny
  • Svenska

Brasilien

Aktuella händelser

Kraftiga regn och översvämningar i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro har de senaste dagarna drabbats av kraftiga regn och som följd därav översvämningar som har orsakat stora problem i trafiken. Flera stora gator har stängts av myndigheterna som en följd. Staden råder den som befinner sig i Rio att om möjligt undvika lokala resor och undvika översvämmade områden samt att vara medveten om att jordskred kan förekomma. Nedfallna elledningar kan också skapa problem i de områden som drabbats av översvämningarna. De sydöstra delarna av staden har varit värst drabbade men översvämningar har förekommit i hela staden inkluderande Jardim Botanico, Rocinha, Leme, Tijuca och Copacabana.

Uppdaterad information om gula febern-vaccination från WHO februari 2019    

WHO har uppdaterat sina reserekommendationer för resor till Brasilien då det bedöms finnas risk för omfattande smittspridning av gula febern i Brasilien. Mer information finns här.

Brasilien har i nuläget inget krav på att man uppvisar vaccinationsintyg för gula febern vid inresa till Brasilien men det finns andra länder i Sydamerika som har krav på detta vid inresa. Kontakta därför respektive lands närmaste ambassad för information innan inresa.

Senast uppdaterad 10 apr 2019, 13.45
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader. 

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer