Meny
  • Svenska

Om utlandet Bolivia

In- och utresebestämmelser

Svenska ambassaden och utrikesdepartementet ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser eller eventuella visumkrav.

Kontrollera innan resan de aktuella bestämmelserna med bolivianska myndigheter eller närmaste bolivianska ambassad. Du kan kontakta Bolivias ambassad i Stockholm eller den bolivianska migrationsmyndigheten för mer detaljerad information om in- och utresebestämmelser. Där finns också information om inresetillstånd för andra besök än turistbesök, t.ex. den som reser i tjänsten för en organisation eller företagsbesök. Tänk på att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Det är resenärens ansvar att tillse att inresan i Bolivia sker i enlighet med landets bestämmelser.

För att resa in i Bolivia krävs inte visum för svenska medborgare vid kortare turistbesök (90 dagar), men passet måste ha en giltighetstid på minst sex månader. Vid inresa ges normalt ett turisvisa för 30 dagar som därefter måste förnyas om vistelsen är längre. Vistelse utan tillstånd/overstay innebär att böter måste betalas innan utresa.

Bolivia kan kräva att resenärer uppvisar intyg på vaccination mot gula febern vid inresa, särskilt om du planerar att resa till tropiska delar av landet, eller om du nyligen har vistats i något av de länder där sjukdomen är utbredd. Utan intyg kan du nekas att komma in i landet. Kontakta alltid närmsta bolivianska ambassad eller migrationsmyndigheten i Bolivia för att få aktuell information i god tid innan din avresa.

Införsel av läkemedel till Bolivia

Reglerna för innehav av personliga läkemedel är ganska rigorösa i Bolivia. Vid kontroll måste man kunna visa upp recept på läkemedlet, ett intyg från en läkare som indikerar hur stor dos patienten ska ta och kvitto från apoteket. Har man mer än den av läkare uppgivna dosen kan man behöva begära import.

Senast uppdaterad 11 jun 2020, 05.48