Om utlandet Bolivia

01 nov 2021

Information till resenärer från Europa till Bolivia

Tillfällig begränsning för inträde till Bolivia: Den bolivianska regeringen har beslutat om reserestriktioner för resenärer från Europa. För resenärer som får komma in i Bolivia gäller vidare att de måste ha giltigt vaccinationsintyg med den sista dosen tagen 14 dagar innan inresan, uppvisa negativt PCR-test och ha giltig hälsoförsäkring som täcker Covid. Kravet på karantän för resenärer är borttaget från och med den 31 oktober 2021. Flera åtgärder kan vidtas av regeringen med kort varsel så bekräfta med ditt flygbolag innan du reser. Syftet med begränsningen är att förhindra att den nya varianten av Covid-19-virus som har upptäckts i flera europeiska länder kommer in i Bolivia. För mer information, använd följande länk.

läs mer här
01 okt 2021

Res med försiktighet

Coronapandemin pågår fortfarande och regler och restriktioner kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att förbereda sin resa, vara påläst, ha en försäkring och att resa med extra marginaler.

Läs mer här
07 dec 2021

⚠️ Ambassaden är stängd tisdagen den 7 december 2021

📍 Sveriges ambassad, La Paz, kommer att vara stängd tisdagen den 7 december på grund av planeringsdag. Ambassaden är öppen igen onsdagen den 8 december med ordinarie öppettider.

Öppettider
03 sep 2020

Krav på negativt covid-19-test för inresa till Sverige

Från och med den 6 februari 2021 måste utländska medborgare som omfattas av något av undantagen från inreseförbudet uppvisa ett negativt covid-19-test vid ankomsten till Sverige. Testet får som huvudregel vara max 48 timmar gammalt. Utländska medborgare som är 18 år eller äldre omfattas av testkravet, med undantag för vissa kategorier av resenärer.

Öppettider
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer