Meny

Generalkonsulat Jerusalem

Lokaltid Jerusalem
16:46
02 jul 2020

Förlängning av det tillfälliga inreseförbudet till Sverige till och med den 31 augusti 2020 och lättnader i restriktionerna för fler resenärer

För att mildra effekterna av coronavirusets spridning och minska utbrottet av covid-19 råder ett tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige. Regeringen har i dag beslutat att förlänga inreseförbudet till och med den 31 augusti 2020. Samtidigt har regeringen beslutat att lätta på restriktionerna för fler resenärer. Dagens beslut har fattats efter rekommendation av ministerrådet.

Frågor och svar – inresestopp till EU via Sverige
29 jun 2020

UD häver avrådan för ett antal länder i Europa från 30 juni, förlänger avrådan för länder utanför Europa till 31 augusti

UD har den 18 juni 2020 beslutat att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz, Spanien och Ungern. Beslutet gäller även San Marino, Monaco och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen samt Storbritannien kvarstår avrådan till och med den 15 juli. För resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs därför avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 31 augusti 2020.

Läs mer här
24 jun 2020

Lokal information om covid-19

Det pågår för närvarande ett utbrott av ett nytt coronavirus (vilket orsakar sjukdomen covid-19). Under andra halvan av juni har antalet nya fall ökat kraftigt, särskilt på Västbanken. Klicka på knappen nedan för att läsa mer i Generalkonsulatets reseinformation.

Generalkonsulatets reseinformation

Lediga tjänster vid generalkonsulatet

14 jul 2020

Vill du arbeta hos oss? Generalkonsulatet söker två nya lokalanställda kollegor: en främjare och kommunikatör, och en tillfällig administrativ medarbetare.

Nyheter

Vanliga frågor

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?