Praktik på generalkonsulatet i New York

Är du intresserad av att arbeta i en av världens mest dynamiska och spännande städer? Generalkonsulatet i New York erbjuder en praktikplats där du kommer att arbeta med att främja Sverige inom kultur, näringsliv och grön omställning, med visst fokus på kommunikation. Ansök senast 12 oktober!

UM2023/29205/NEWG

Uppgifter under praktiken

På generalkonsulatet arbetar elva personer och som praktikant arbetar du i första hand med att stötta konsulatets kommunikations- och främjandeavdelning med att planera och genomföra projekt och evenemang.

Du genomför omvärldsbevakning samt deltar i planering och utformning av kommunikationsinsatser och kampanjer för @SwedenNewYork (Facebook, Instagram, LinkedIn, X).

Du får även inblick i hela bredden av konsulatets verksamhet, inklusive den konsulära verksamheten. Administrativa uppgifter förekommer.

Din bakgrund och kompetens

  • Relevant eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot kommunikation
  • Erfarenhet av projektarbete
  • Mycket god språkfärdighet i svenska och engelska
  • Erfarenhet av arbete med sociala medier, erfarenhet av att redigera videoklipp meriterande  

Praktiken på generalkonsulatet är obetald och konsulatet erbjuder inte ersättning för boendekostnader. Svenskt medborgarskap är ett krav för praktiktjänstgöring. Praktikanten ska vara inskriven som student vid ett universitet/högskola samt försäkrad därigenom eller i egen regi. Svenska studenter vid utländska universitet kan också komma i fråga. Praktikanten är föremål för säkerhetsprövning med registerkontroll.

Övrigt 
Praktiken bör motsvara en termins studier och ska utgöra en del av, eller göras i anslutning till, en pågående utbildning som leder till examen.

För att göra praktik hos oss behöver du själv säkerställa att du uppfyller eventuella krav som kan gälla för inresa i det aktuella landet. Vid försämrad lägesbild i regionen kan praktiken komma att avbrytas i förtid. UD eller utlandsmyndigheten står inte för några eventuella kostnader detta kan medföra för praktikanten.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du beskriver syftet med praktiken samt varför du vill göra den hos just oss. Bifoga också intyg som styrker hur praktiken kopplar till din utbildning. Fördelning av praktikplatserna görs efter intervju.

För arbete och praktik inom Utrikesdepartementet krävs svenskt medborgarskap (dubbelt medborgarskap är i princip inget hinder). Vi arbetar aktivt för att vara en arbetsplats fri från diskriminering. Regeringskansliet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

Om du blir erbjuden och tackar ja till en praktikplats har du inte rätt att senare tacka ja till annan praktikplats i utrikesförvaltningen under samma termin.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

Är du intresserad? 

Vill du veta mer om praktiken, kontakta biträdande myndighetschef Johan Arvidsson på johan.arvidsson@gov.se  eller Lina Hammarström, ansvarig för kommunikations- och hållbarhetsfrågor, på lina.hammarstrom@gov.se.

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m.m. framgår senast den 12 oktober 2023. Ansök via UD:s rekryteringsverktyg: Lediga praktikplatser - Regeringen.se

Senast uppdaterad 09 mar 2023, 08.43