Service till svenskar i USA

Pass, körkort, intyg och medborgarskap - på ambassad och konsulat kan du få hjälp med ett flertal svenska myndighetsärenden. För mer information, välj ditt ärende i menyn längst ner på denna sida.

På Sveriges ambassad i Washington DC samt Sveriges generalkonsulat i New York kan du få hjälp med många olika slags myndighetsärenden. Här kan du också ansöka om/förnya ditt pass.

Mer detaljerad information hittar du under Service till svenska medborgare i USA.

I USA finns också ett antal honorära konsulat. Här kan du bland annat lämna in ansökan om samordningsnummer, hämta ut pass och körkort och få hjälp med intyg av olika slag. På vissa honorärkonsulat kan du också ansöka om provisoriskt pass.

Vänligen notera att generalkonsulatet i New York inte hanterar visum, uppehållstillstånd och migration till Sverige. För frågor som rör dessa ärenden hänvisar vi till Sveriges ambassad i Washington DC.

Kontakta generalkonsulatet i New York via e-post och telefon

Det enklaste sättet att kontakta generalkonsulatet är genom att skicka en e-post till  generalkonsulat.new-york@gov.se.

Du kan också ringa oss på telefon (212) 583-2560.
Våra telefontider är kl 14 - 15, måndag - fredag (tillfälliga ändringar kan förekomma).

Boka tid för besök

För att besöka oss måste du alltid boka en tid. Om du vill ansöka om pass, bokar du tid för passansökan. För alla övriga ärenden, inklusive för att hämta ett pass, bokar du en expeditionstid.

Senast uppdaterad 22 maj 2023, 17.40