Manuell bokning av passtider (på försök) - uppdatering

24 apr 2024

Ambassaden har sedan 26 februari genomfört ett försök med bokning av passtider via e-post till en särskild e-postadress. Det är nu fler som har skickat en sådan e-post än antalet tillgängliga passtider fram t o m augusti. Därför behöver vi tills vidare göra ett uppehåll i det manuella bokningssystemet.

Ambassaden bokar nu in tider för juli. Därefter bokas tiderna för augusti och september för de tidsbokningar som redan inkommit per mejl. Har du ett giltigt pass och ett stort behov av nytt pass före september rekommenderas du att söka pass i Sverige.

Ansökan om pass i Sverige – om du med säkerhet vill ha ett förnyat pass

Ambassaden kommer inte heller framöver kunna ta emot alla svenska medborgare i Storbritannien som önskar ansöka om pass eller nationellt ID-kort i London. Ambassadens kapacitet ligger på ca 5 000 pass per år. Utifrån hur många svenska medborgare som finns i Storbritannien kan den potentiella efterfrågan ligga på uppemot 25 000 pass per år. Det snabbaste sättet att förnya sitt pass eller nationella ID-kort även i fortsättningen vara att göra det hos Polisen i Sverige. Som regel bör det gå att i närtid hitta en passtid hos Polisen. Om du inte har bank-ID då kan släkting/vän boka tid åt dig med sitt bank-ID på www.polisen.se. Mer information om pass finns på Polisens hemsida: www.polisen.se

Kom ihåg att om du ansöker om ett pass eller nationellt ID-kort hos polisen i Sverige, kan du sedan hämta ditt nya pass eller ID-kort på ambassaden i London mot en avgift (200 SEK, som betalas i lokal valuta f.n. GBP 16).

Om ditt pass har gått ut kan du ansöka om provisoriskt pass vid ambassaden i London för en enkel resa till Sverige. För mer information se ambassadens hemsida: Provisoriskt pass (nödpass) - Sweden Abroad

Manuell bokning av passtider

Ni som tidigare e-postat den särskilda e-postadressen med alla efterfrågade uppgifter och som ännu inte har erbjudits en tid kommer, enligt turordningsreglerna, att kvarstå i kön för de tider vi schemalägger för maj, juni, juli och augusti. Ni behöver således inte skicka en ny e-post. Vi räknar dock med att det är fler som väntar i kön än antalet passtider.

Ambassaden kommer inför september att återkomma med mer information på hemsidan.

Senast uppdaterad 25 mar 2024, 12.15