Sveriges ambassad Bern, Schweiz

Lokaltid Bern
08:37

Information om tidsbokningen

22 feb 2021

Samtliga tider som publicerades måndag den 15 februari 2021 för mars 2021 i det elektroniska tidsbokningssystemet för ansökan av pass/id-kort är bokade. Nya tider kommer att publiceras veckovis på måndagar kl. 9.00, de bokas väldigt snabbt. Om du som bokade tid den 15 februari inte har fått något bekräftelsemejl ber vi dig kontakta ambassaden för att kontrollera att din bokning har gått igenom.

Nyheter
15 feb 2021

Renovering av fastigheten

Under 2021 genomförs renoveringsarbeten i ambassadens lokaler samt i hela fastigheten. Det innebär bland annat att hissen periodvis kommer att vara ur funktion. Kontakta ambassaden för närmare information på ambassaden.bern@gov.se

16 feb 2021

Passtider och besök på ambassaden

För att minimera risken för smittspridning av covid-19, följer ambassaden riktlinjerna om fysisk distansering och begränsar antalet besökare som vistas samtidigt i vårt väntrum. Det innebär att vi måste avsätta mer tid mellan besöken. Därför uppmanas alla att komma i tid till sitt bokade möte samt att alla dokument och alla formulären komplett ifyllda när besökstiden infaller. Enbart den personen som har ett ärende på ambassaden får komma in i väntrummet. Undantagna är minderåriga samt personer som behöver assistans. Besökare måste även bära mask under besöket (gäller ej barn). --- Passtider bokas genom vår hemsida (i Migrationsverkets bokningssystem), där alla lediga tider visas. Alla tider som avbokas visas omgående i bokningssystemet. Du behöver själv bevaka om det finns eventuella avbokade tider. Det är extra viktigt att du avbokar din tid om du inte kan komma. Detta görs med hjälp av bokningskoden i mejlet som bekräftar bokningen. --- Vi vill be om er förståelse för att det här en situation utöver det vanliga. Vi tar emot så många ansökningar vi kan. Det är vanligt att svenskar förnyar sina pass när de är på besök i Sverige, men på grund av covid-19 har många avstått från att resa. Det har medfört en stor ökning av antalet passansökningar på ambassaden.

Vanliga frågor

Kalendarium

  • 30 nov 2018
    Information om evenemang (film, musik, litteratur m.m.) hittar du på vår engelska sida.

Konsulär hjälp för svenskar

Är du svensk medborgare och vill ha reseinformation, behöver hjälp med pass eller något annat konsulärt ärende?

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s Regeltillsyn.

Läs mer