Ansökningar om uppehållstillstånd för studier, anknytning och arbete

11 jun 2023

Infor­ma­tion till paki­stanska medbor­gare om migra­tions­ä­renden

Pakistanska medborgare och personer bosatta i Pakistan som av Migrationsverket har blivit uppmanade att kontakta en svensk utlandsmyndighet för intervju, passkontroll och/eller biometriupptagning i en ansökan om uppehållstillstånd för anknytning, studier eller arbete hänvisas till att kontakta Sveriges Ambassad i Addis Abeba, Etiopien. Detta gäller även inlämning av ansökan om uppehållstillstånd för att besöka Sverige längre än 90 dagar.

Det är sökandes ansvar att ordna visum i Etiopien om detta krävs. Sveriges ambassad kan inte assistera med eller lämna upplysningar om hur man ordnar inresetillstånd eller visering till Etiopien. Väntetiden för utredning kan ändras snabbt och ambassaden rekommenderar att du inte bokar biljetter innan du har en bekräftad tid för besök på Sveriges Ambassad i Addis Abeba.

För information om hur bokning av tid går till och kontaktuppgifter till ambassaden, se How to apply - Sweden Abroad.

När du bokar en tid är det mycket viktigt att du anger ärende- eller dossiernummer, fullständiga namn och personuppgifter för samtliga sökande tillsammans med information om vilka språk de sökande talar. Det är inte nödvändigt att kontakta Migrationsverket eller Sveriges Ambassad i Islamabad för att flytta ditt ärende från Sveriges Ambassad i Islamabad om du tidigare fått en uppmaning att boka en tid där.  

Senast uppdaterad 11 jun 2023, 14.58