Alternate Text

Sveriges ambassad Islamabad, Pakistan

Lokal tid 13:07

Ambassaden har stängt för besökare

Det finns en förhöjd risk för terrorhot i Pakistan, i synnerhet i Islamabad. Svenskar som vistas i landet uppmanas till ökad vaksamhet och försiktighet, särskilt i områden där många människor samlas samt i närheten av diplomatiska beskickningar, religiösa samlingslokaler, hotell och restauranger.

Demonstrationer förekommer i Islamabad och på flera andra ställen i landet. Ytterligare manifestationer och incidenter kan förekomma. Vi påminner om vikten av att hålla sig uppdaterad om händelseutvecklingen, undvika större folksamlingar och manifestationer, hålla en låg profil, följa lokala myndigheters anvisningar samt ta del av vår uppdaterade reseinformation.

Störningar i internettrafiken, samt mobilnätet, förekommer och vissa sociala medier har stängts ner i hela landet.

Svenskar i Pakistan uppmanas att skriva upp sig på svensklistan och att ladda ned appen UD Resklar med aktiva pushnotiser för Pakistan.

Om besök till ambassaden: Ambassaden har stängt för besökare. Vid konsulära frågor, vänligen kontakta ambassaden via e-post ambassaden.islamabad@gov.se.

För migrationsfrågor eller visum hänvisar vi till Migrationsverket.

Senast uppdaterad 10 mar 2024

Är du i Pakistan och vill rösta i EU-valet 2024?

15 apr 2024

Den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. Personer som är bosatta utomlands eller befinner sig utomlands vid de allmänna valen kan förtidsrösta från utlandet.

Se alla nyheter

Uppmaning till svenskar utomlands

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Uppmaning till svenskar utomlands
Senast uppdaterad 21 dec 2023
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Om du vill att UD eller ambassaden ska kunna få tag i dig vid en större krissituation i landet kan du anmäla dig till svensklistan.

Anmäl dig till svensklistan
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I appen UD Resklar finns råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Om UD Resklar på regeringen.se
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s regeltillsyn.

Anmäl via regeringen.se