Alternate Text

Sveriges ambassadTokyo, Japan

Välkommen till Sveriges ambassad i Tokyo, Japan

Lokal tid 18:15

Gemensamt deltagande av de nordiska länderna vid världsutställningen i Osaka 2025

23 okt 2023

Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige går samman i en gemensam paviljong under 2025 års världsutställning i Osaka, Kansai, Japan mellan 13 april och 13 oktober 2025.

De nordiska länderna vill stärka banden till Japan och deltagandet understryker en betydande satsning på den japanska marknaden. Japan är världens tredje största ekonomi med en befolkning på 126 miljoner och är en intressant marknad för hållbara och digitala lösningar och innovationer.

Paviljongen är designad av arkitekt Michele De Lucchi och AMDL Circle och kommer att byggas av världsutställningens byggnadsentreprenör RIMOND. Resultatet kommer bli en återanvändningsbar 1200 kvadratmeter stor och 17 meter hög byggnad som visar upp vårt nordiska gröna tankesätt på världsutställningen. Paviljongen kommer, förutom utställningsdelarna, även att ha en takterrass med restaurang och nordisk trädgård. Det kommer även finnas mötesrum och ett företagscentrum för marknadsföringsaktiviteter och tematiska evenemang.

Nordiskt samarbete bygger på våra länders gemensamma värderingar och är ett av världens äldsta regionala samarbeten. Visionen är att Norden ska vara världens mest hållbara och integrerade region 2030.

Utställningen blir ett tillfälle att ta del av den nordiska modellen som bygger på tillit, hållbarhet och innovation.

Vi ses i Osaka!
www.thenordics-expoosaka.com

Senast uppdaterad 24 okt 2023, 12.12