Sveriges generalkonsulat Hongkong

Lokaltid Hongkong
00:41

Aktuella händelser

Covid-19

Hotellkarantänen har tagits bort för resenärer till Hongkong. Däremot gäller tre dagar av så kallad "medicinsk självtillsyn" där man måste genomgå dagliga antigen-tester (RAT) till och med dag sju samt PCR-test under två tillfällen efter inresa. 

För personer som inte är boende i Hongkong och som är äldre än 12 år, är kravet att man måste vara fullt vaccinerad för att kunna resa till Hongkong. 

Generalkonsulatet uppmanar svenska medborgare att hålla sig informerade om händelseutvecklingen och följa lokala myndigheters anvisningar och regler. För dig som är resenär, kontakta ditt flygbolag som bör kunna ge information om hela din resa. Spridningen av coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Generalkonsulatet har samlat reseinformation och gällande restriktioner kring covid-19 i Hongkong på en särskild sida som uppdateras löpande. 

OBS! Det krävs tidsbokning för alla ärenden till generalkonsulatet.

Nationell säkerhetslag

En nationell säkerhetslag trädde i kraft i Hongkong den 1 juli 2020. Människor som grips enligt den nationella säkerhetslagen kan, under vissa omständigheter, överlämnas till Fastlandskina för rättegång. Den rättsliga påföljden för brott mot denna lag kan vara livstids fängelse. Lagstiftningen kan tillämpas på aktiviteter, inklusive uttalanden som gjorts på sociala medier, även utanför Hongkong.

Tyfonsäsong

Under sommarmånaderna, speciellt mellan juli och september, drabbas Hongkong ofta av regnoväder och tropiska cykloner (tyfoner och stormar). Det är mycket viktigt att du håller dig informerad om förhållandena där du är och att du följer lokala rekommendationer. Generalkonsulatet håller stängt vid tyfonsignal 8 eller högre. Läs mer under Naturförhållanden och katastrofer i Hongkong.

Om du har en specifik fråga är du välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post.

Senast uppdaterad 07 dec 2022, 09.29
Generalkonsulatets reseinformation

Vanliga frågor

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s Regeltillsyn.

Läs mer