Alternate Text

Sveriges ambassadSantiago, Chile

Sveriges ambassad i Santiago de Chile representerar Sverige i både Chile och Peru.

Lokaltid i Chile 20:00

Viktig information om svenskt repatrieringsflyg från Santiago till Stockholm

24 apr 2020

UD arrangerar ett extrainsatt flyg från Santiago till Stockholm, via Bolivia, för att strandsatta svenska medborgare och bosatta i Sverige som befinner sig i Chile och Bolivia ska kunna ta sig hem. Flyget avgår måndagen den 4 maj kl 15:00.

Biljetterna till det svenska repatrieringsflyget är tyvärr slutsålda. Om du behöver hjälp med att lämna Chile, bör du maila dina uppgifter till svenska ambassaden.santiago-de-chile@gov.se.

Biljetterna kommer endast att säljas över internet genom en personlig länk där du bokar och betalar din biljett med kreditkort. Bokningslänken kommer att skickas via e-post till alla som anmält sig till svensklistan samt till de personer som till den svenska ambassaden i Santiago de Chile har anmält sitt intresse för att resa till Sverige. Vi kommer att skicka bokningslänken måndagen den 27 april.

Om du ännu inte anmält ditt intresse att lämna Chile till den svenska ambassaden bör du maila dina uppgifter till ambassaden.santiago-de-chile@gov.se.

Biljetterna kommer att kosta 11 000 SEK för ekonomibiljett och 14 000 SEK för businessbiljett och betalas med kreditkort. Samma pris för vuxna och barn. Spädbarn under 2 år reser gratis tillsammans med målsman. Kontakta ambassaden omedelbart om du har behov av konsulärt ekonomiskt bistånd. Detta är ett tillfälligt lån när alla andra möjligheter är uttömda, läs mer här.

Enligt den information som ambassaden har idag så kommer inga kommersiella plan att flyga från Chile till Sverige under maj och juni månad, därför är denna flygning den enda säkra möjligheten att ta sig till Sverige på mycket lång tid.

Tänk på att Sverige har infört ett tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige, se mer information här.

Antalet biljetter är begränsade och kommer att säljas enligt principen ”först till kvarn”. Om du vill resa är det därför viktigt att du anmält ditt intresse till ambassaden samt köper din biljett så snart som möjligt när du får bokningslänken skickad till dig. Senare under veckan kommer även andra EU-medborgare att erbjudas biljetter. Därför är det viktigt att du bokar direkt!

Läs även ambassadens frågor och svar om repatrieringsflyget.

Håll dig uppdaterad genom ambassadens reseinformation.

Senast uppdaterad 24 apr 2020, 11.10