• Svenska

Om utlandet Turkiet

Avrådan

Turkiet – avrådan

Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har UD den 28 mars 2022 beslutat om att ändra avrådan för Turkiet. Beslutet innebär att avrådan från alla resor till Diyarbakir stad hävs. Följande avrådan gäller:

Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien och Irak, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den syriska respektive den irakiska gränsen.
Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till gränsprovinserna Hatay, Kilis, Sirnak och Hakkari i sin helhet.

Avrådan gäller tills vidare.

Aktuella händelser

Uppdaterad information om avseende Covid-19 och de restriktioner Turkiet infört

Turkiet har lättat på vissa av de åtgärder som tidigare införts med anledning av smittspridningen i landet. Mer information om Covid-19 i Turkiet och de restriktioner som införts m.m. hittar du här.


Från den 1 oktober avråder UD inte längre från resor till Turkiet som helhet. En reseavrådan finns kvar för resor till vissa delar av landet, men vissa ändringar har gjorts. 

Med anledning av säkerhetsläget avråder UD fortsatt från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien och Irak, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den syriska respektive den irakiska gränsen. 

UD avråder även från alla resor till Diyarbakir stad och från icke nödvändiga resor till gränsprovinserna Hatay, Kilis, Sirnak och Hakkari.

Den tidigare avrådan från icke nödvändiga resor till provinserna Diyarbakir, Gaziantep, Mardin, Sanliurfa, Van, Siirt, Tunceli, Bingöl, Igdir och Agri har hävts från den 1 oktober. 

Senast uppdaterad 19 jul 2022, 16.25
Reseinformation om Turkiet

Vanliga frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer