• Svenska

Om utlandet Vietnam

In- och utresebestämmelser

Svenska ambassaden och Utrikesdepartementet ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser eller eventuella visumkrav. För frågor om Vietnams inresebestämmelser hänvisas till vietnamesiska ambassaden i Stockholm webbplats.

Tänk på att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel.

Det finns inga covidrelaterade inreserestriktioner. Svenska medborgare uppmanas att följa lokala myndigheters information och rekommendationer.

 Svenska medborgare kan resa till Vietnam utan att söka visum på förhand för vistelser upp till 45 dagar. Resenärer måste ha en giltig passhandling med minst 6 månaders kvarvarande giltighetstid vid tidpunkten för inresa. För längre vistelser krävs visum - mer information om elektronisk visering finns på Vietnams migrationsmyndighets webportal för e-visa.

Inresestämpeln visar hur länge du får stanna i landet. Notera detta noga så att du inte riskerar att stanna längre än vad du får. För utresa från Vietnam gäller att inresestämpel kan uppvisas. Om nytt svenskt pass har erhållits måste du ansöka om ett utresevisum hos immigrationsmyndigheten. Information om utresevisum på Sveriges ambassad i Hanoi webbplats.

Besökare som stannar i landet efter det att visumet har gått ut riskerar att få böter. För frågor om överskridning av visum vänligen kontakta Vietnams migrationsmyndighet.

Vietnams migrationsmyndighet nås på följande telefonnummer: +84 (024) 3826 4026 

Senast uppdaterad 14 mar 2024, 16.24