Meny
  • Svenska

Om utlandet Vietnam

07 okt 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 7 oktober fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Vietnamesiska myndigheters åtgärder med anledning av Covid-19

Få smittbegränsande åtgärder kvarstår på grund av det stabila läget i Vietnam. Ett inreseförbud kvarstår för alla utländska medborgare med ett undantag för diplomater, experter och vissa nyckelpersoner inom större företag. Vid ankomst till Vietnam följer en obligatorisk karantän i 14 dagar. 

För turiser så gäller fortfarande inreseförbud till Vietnam.  

Ändring i viseringsregler

Turistvisum (inkl. e-visa och visa-waiver) med inresa efter 1 mars förlängs enligt Immigration Department automatiskt till och med sista oktober. För resenärer med inresa före 1 mars och som på grund av Corona-situationen inte lämnat landet kan förlängning beviljas. För att det ska kunna ske behöver personen kunna påvisa att denne inte kunnat lämna i tid. Då kan visumförlängning ske direkt vid Immigration department. För övriga fall hänvisar vietnamesiska myndigheter till viseringsagenter. 

Utresemöjligheter

Observera att pga Covid-19 har resemöjligheterna från Vietnam (och många andra orter) begränsats kraftigt. Resenärer uppmanas att kontinuerligt uppdatera sig om utresemöjligheterna. För att få hjälp att hitta resor ut ur Vietnam och/eller hotell i Vietnam uppmanas resenärer att kontakta sin resebyrå.

Flyg går regelbundet from Hanoi till Seoul/Incheon med anslutningar till Europa, t.ex. Korean Airlines/British Airways till London, Asiana till Frankfurt, Korean Airlines till Paris.

Se https://www.koreanair.com/global/en.html samt https://flyasiana.com/ En hälsodeklaration måste fyllas i på plats för transit. Vid ytterligare frågor hänvisas till Sydkoreas ambassader eller myndigheter. 

Det finns även förbindelser med Emirates till Europa via Dubai. Emirates flyger från Hanoi och Ho Chi Minh-staden. Även Air France har återupptagit flygförbindelser från Vietnam och flyger från Ho Chi Minh-staden till Paris.

Qatar Airways flyger från Hanoi och Ho Chi Minh-staden (SGN) till Doha (DOH), med anslutning till Stockholm (ARN). Biljetter kan köpas på Qatars hemsida: https://www.qatarairways.com/en-se/homepage.html

Vid frågor kontakta Qatars kundservice i Vietnam på +84 28 3827 3888 / vccc@vn.qatarairways.com 

För att säkerställa vad som gäller för transit vid olika Europeiska destinationer hänvisas till svenska ambassaders reseinformationssidor på Sweden Abroad alt. respektive lands myndigheter. 

 

Senast uppdaterad 02 okt 2020, 13.41
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor