Meny
  • Svenska

Om utlandet Vietnam

29 jun 2020

UD häver avrådan för ett antal länder i Europa från 30 juni, förlänger avrådan för länder utanför Europa till 31 augusti

UD har den 18 juni 2020 beslutat att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz, Spanien och Ungern. Beslutet gäller även San Marino, Monaco och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen samt Storbritannien kvarstår avrådan till och med den 15 juli. För resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs därför avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 31 augusti 2020.

Läs mer här

Aktuella händelser

Qatar Airways flyger tre gånger i veckan under juli 

Qatar Airways flyger från Ho Chi Minh-staden (SGN) till Doha (DOH), med anslutning till Stockholm (ARN) tre gånger i veckan (ons, fre, sön) under perioden 3 - 30 juli. Från SGN ska flygen gå 01:30 AM med ankomst i DOH 04:35 AM och ha flygnumret är QR971. 

Biljetter kan köpas på Qatars hemsida: https://www.qatarairways.com/en-se/homepage.html

Vid frågor kontakta Qatars kundservice i Vietnam på +84 28 3827 3888 / vccc@vn.qatarairways.com 

Ändring i viseringsregler

Turistvisum (inkl. e-visa och visa-waiver) med inresa efter 1 mars förlängs automatiskt till och med sista juli. För resenärer med inresa före 1 mars och som på grund av Corona-situationen inte kunnat lämna landet kan förlängning beviljas. För att det ska kunna ske behöver personen kunna påvisa att denne inte kunnat lämna i tid. Då kan visumförlängning ske direkt vid Immigration department. Därtill krävs ett stödbrev från ambassaden. Kontakta ambassaden-consular.hanoi@gov.se för mer information. För övriga fall hänvisar vietnamesiska myndigheter till viseringsagenter. 

Utresemöjligheter

Observera att pga Covid-19 har resemöjligheterna från Vietnam (och många andra orter) begränsats kraftigt. Resenärer uppmanas att kontinuerligt uppdatera sig om utresemöjligheterna.

Flyg går regelbundet till Seoul/Incheon med anslutningar till Europa, t.ex. Korean Airlines/British Airways till London, Asiana till Frankfurt, Korean Airlines till Paris alternativt KLM till Amsterdam.

Se https://www.koreanair.com/global/en.html samt https://flyasiana.com/ En hälsodeklaration måste fyllas i på plats för transit. Vid ytterligare frågor hänvisas till Sydkoreas ambassader eller myndigheter. 

Det finns även förbindelser med Emirates till Europa via Dubai. Emirates flyger från Hanoi och Ho Chi Minh-staden. Även Air France har återupptagit flygförbindelser från Vietnam och flyger från Ho Chi Minh-staden till Paris.

För att säkerställa vad som gäller för transit vid olika Europeiska destinationer hänvisas till svenska ambassaders reseinformationssidor på Sweden Abroad alt. respektive lands myndigheter.

För att få hjälp att hitta resor ut ur Vietnam och/eller hotell i Vietnam uppmanas resenärer att kontakta sin resebyrå.

 Lista med exempel på hotell, taxitjänster samt resebyråer

Här hittar du några exempel på hotell, resebyråer samt företag som kan köra dig/er.

Senast uppdaterad 03 jul 2020, 09.44
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor