Meny
  • Svenska

Om utlandet Vietnam

Vigsel inför vietnamesisk myndighet

På den här sidan hittar du allmän information om vad som krävs för vigsel inför vietnamesisk myndighet. Innan du gifter dig måste du genomgå en hindersprövning och få utfärdat ett äktenskapscertifikat. Är du folkbokförd i Sverige skall du göra hindersprövningen hos Skatteverket. Är du avregistrerad från Sverige och folkbokförd i Vietnam skall du göra hindersprövningen vid Sveriges ambassad i Hanoi. Om du är folkbokförd i ett annat land skall du vända dig till Sveriges ambassad i det land du är skriven.

Svensk medborgare folkbokförd i Sverige

Den av er som är svensk medborgare skall fylla i blanketten "Äktenskapscertifikat, ansökan och försäkran, SKV 7881" (observera att om ni båda är svenska medborgare och folkbokförda i Sverige skall ni fylla i var sin blankett).

Blanketten finns att hämta på Skatteverkets hemsida: www.skatteverket.se. Fyll i att du vill ha äktenskapscertifikatet på engelska och skicka ansökan till den adress som står på blanketten. Om Skatteverket bedömer att inga hinder föreligger, utfärdas ett äktenskapscertifikat för vigsel i utlandet (Marriage License) som är giltigt i fyra månader från utfärdandedatum. Besök gärna Skatteverkets hemsida för mer information.

Svensk medborgare utvandrad från Sverige och bosatt i Vietnam

Samma som ovan men istället för att skicka blanketten till Skatteverket skall den medtagas till ambassaden tillsammans med passkopior för båda parterna som ska ingå äktenskap, personbevis för dig (personbevis kan beställas från Skatteverket, telefon +46 (0)8-564 851 60.). 

Bägge parterna måste närvara vid inlämnandet. Ni kan besöka ambassaden under vår konsulära expeditionstid måndagar och onsdagar 14.30 till 16.30. Se under ”kontakt” för expeditionstid hos konsulatet i Ho Chi Minh City.

En administrativ avgift tas ut. Avgiften ska betalas kontant när ni besöker ambassaden/konsulatet.

Intyget kan utfärdas med detsamma av ambassaden. Om handlingarna lämnas in till konsulatet är handläggningstiden en till två veckor.

Senast uppdaterad 18 jun 2019, 15.51