• Svenska

Om utlandet Uganda

01 okt 2021

Res med försiktighet

Coronapandemin pågår fortfarande och regler och restriktioner kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att förbereda sin resa, vara påläst, ha en försäkring och att resa med extra marginaler.

Läs mer här

Aktuella händelser

Reseinformation med anledning av coronapandemin

Spridningen av det nya coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat reseinformation om covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av denna information. 

Covid-19: Lägesbild och reseinformation - Sweden Abroad

Aktuella händelser

Två självmordsattacker ägde rum 16 november i Nakasero-området i centrala Kampala ca kl. 10 lokal tid. Den ena attacken inträffade vid Kampala Central Police Station och den andra vid Jubilee Insurance House, i närheten av parlamentet. Ytterligare en självmordsattack ska ha avvärjts av polisen. Enligt ugandisk polis har ett fåtal personer omkommit och ett trettiotal personer skadats vid attackerna. 

Svenskar i Uganda bör fortsatt iaktta stor försiktighet, i synnerhet i anslutning till helgerna i december månad, och i allmänhet vara uppmärksamma på sin omgivning och undvika större folksamlingar. Vidare uppmanas svenskar att följa lokala medier samt lokala myndigheters uppmaningar och rekommendationer. 

Lokala polisens uppdateringar kan följas på Twitter samt via den ugandiska polisens hemsida. 

Enligt ugandisk polis inträffade den 25 oktober en explosion på en buss på Masaka Road, vid Mpigi utanför Kampala. En person uppges ha avlidit och flera personer skadats i samband med explosionen. 

Enligt ugandisk polis inträffade den 23 oktober ca kl. 21 lokal tid en explosion på en bar i Komamboga i norra utkanten av Kampala. Enligt uppgift ska en ugandisk medborgare ha dött och minst fem skadats. Enligt polisen finns inga utländska medborgare bland de drabbade. Ugandas president har benämnt händelsen som en terroristattack. 

Anmäl dig till svensklistan

Svenska resenärer och svenskar som vistas i Uganda uppmanas att anmäla sig till svensklistan, vilket kan göras här. Om du redan befinner dig i landet, ange då dagens datum som ankomstdag i formuläret. 

Senast uppdaterad 27 dec 2021, 11.23
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer