• Svenska

Om utlandet Tanzania

In- och utresebestämmelser

Gränskontroll är tanzanisk myndighetsutövning och inte något som ambassaden har kontroll över. Sveriges ambassad och utrikesdepartementet ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser eller eventuella visumkrav. Kontrollera de aktuella inresebestämmelserna med landets egna myndigheter eller närmaste ambassad. Tänk på att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel.

För aktuell information om visum-, uppehållstillstånds- och arbetstillståndsregler hänvisas besökare till Tanzanias ambassad i Stockholm eller till tanzaniska  migrationsmyndighetens hemsida.

För turister vistelse upp till 90 dagar

Om du ska du stanna i Tanzania i högst 90 dagar, ansöker du om visering. Visering kan sökas via Tanzanias ambassad i Stockholm, vid ankomst till flygplats eller annan gränspassage i Tanzania alternativt elektroniskt. Det är viktigt att ditt pass vid utresedatumet från Tanzania har en giltighetstid på minst 6 månader. Som turist i Tanzania kan man endast ansöka om högst 90 dagars visering per år. Viseringsinformation på Tanzanias ambassads webbplats

Längre vistelser

Fär längre vistelse i Tanzania, inklusive för arbete och studer, så ska du före avresa ansöka om erfoderliga tillstånd. Mer information om uppehållstilstånd och arbetstillstånd finns på hemsidan för Tanzanias ambassad i Stockholm

Övrigt om inresor till Tanzania

Den 1 juni 2019 infördes en ny lagstiftning i Tanzania som innebär att det är förbjudet att importera, köpa, sälja, förvara eller använda plastpåsar. Förbudet gäller mot alla typer av plastpåsar oavsett storlek eller tjocklek. Förbjudet gäller på fastlandet i Tanzania. Besökare i Tanzania ombeds undvika att resa med plastpåsar i incheckat bagage och handbagage. Så kallade ”zip-lock påsar” som används för vätskor vid säkerhetskontroller är undantaget från lagstiftningen. Andra undantag innefattar plastpåsar för medicin, industriella produkter, byggbranschen, jordbrukssektorn samt sanitär- och avfallshantering. Anvisade stationer kommer upprättas vid alla gränspassager där besökare kan överlämna plastpåsar. För mer information kontakta  Tanzanias Ambassad i Stockholm. 

Senast uppdaterad 28 maj 2024, 15.54