• Svenska

Om utlandet Tanzania

Avrådan

Tanzania - avrådan

Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har UD den 23 september 2021 beslutat om att avråda från icke nödvändiga resor till Mtwara-regionen i sydöstra Tanzania.

Avrådan gäller tills vidare.

Aktuella händelser

Marburg Virus Disease  

Den 21 mars 2023 bekräftade tanzaniska hälsomyndigheter att Marburg Virus Disease (MVD) för första gången upptäckts i Tanzania. Sedan mars 2023 har dock endast ett nytt fall bekräftats.

Hälsomyndigheterna i Tanzania följer upp de begränsande fallen med isolering, smittspårning och andra åtgärder för att förhindra vidare smittspridning, fallen har påträffats i nordvästra regionen Kagera.

Mer information om Marburg-viruset finns på Världshälsoorganisationens webbplats (Marburg virus disease (who.int)

Ambassaden uppmanar vidare svenskar i landet att följa händelseutvecklingen via lokal och internationell media.

Säkerhetsuppdatering maj 2023

Det finns ett förhöjt terrorhot mot Tanzania som bör tas på allvar. Svenska resenärer uppmanas att följa myndigheternas råd och anvisningar. Man bör vara uppmärksam på sin omgivning och på det som verkar vara udda eller avvikande i sammanhanget. Försiktighet och vaksamhet bör iakttas, till exempel vad gäller vistelse i större köpcentrum och hotell samt vid större evenemang där många människor samlas.

Flyg, tåg och transporthubbar, så som flygplatser och tågstationer, samt ambassader, restauranger, barer/nattklubbar, kyrkor och moskéer eller platser där många utlänningar vistas är tänkbara mål. Stora folksamlingar bör generellt undvikas.

Ambassaden uppmanar vidare svenskar i landet att följa händelseutvecklingen via lokal och internationell media, att löpande ta del av ambassadens reseinformation via appen UD Resklar eller Sweden Abroad samt att anmäla sig på ambassadens svensklista över svenskar i landet.

Svensklistan - Sweden Abroad

Reseinformation med anledning av coronapandemin

Spridningen av coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat reseinformation om Covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av denna information på ambassadens sida Covid-19: Lägesbild och reseinformation

 

Senast uppdaterad 29 maj 2023, 14.58
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer