• Svenska

Om utlandet Tanzania

Avrådan

Tanzania - avrådan

Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har UD den 23 september 2021 beslutat om att avråda från icke nödvändiga resor till Mtwara-regionen i sydöstra Tanzania.

Avrådan gäller tills vidare.

21 dec 2023

Uppmaning till svenskar utomlands

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Uppmaning till svenskar utomlands

Aktuella händelser

Säkerhetsuppdatering mars 2024

Det finns ett förhöjt hot om terroristattacker i Tanzania (inklusive Zanzibar), och det kan inte uteslutas att svenska resenärer kan drabbas. Koranbränningarna i Sverige har lett till en ökad hotbild mot svenska intressen även i Tanzania. I ljuset av utvecklingen bör svenskar och verksamheter som förknippas med Sverige iaktta ökad vaksamhet och försiktighet.

Svenska resenärer uppmanas att följa myndigheternas råd och anvisningar. Man bör vara uppmärksam på sin omgivning och på det som verkar vara udda eller avvikande i sammanhanget. Försiktighet och vaksamhet bör iakttas, till exempel vad gäller vistelse i större köpcentrum, restauranger och hotell samt vid större evenemang där många människor samlas.

Ambassaden uppmanar vidare svenskar i landet att hålla sig uppdaterade om händelseutvecklingen via lokal och internationell media, ta del av myndighetens reseinformation, registrera sig på svensklistan och ladda ner appen UD resklar (samt aktivera pushnotiser).

Svensklistan - Sweden Abroad

UD Resklar - mobilapp - Sweden Abroad

Reseinformation med anledning av coronapandemin

Smittspridning av Covid-19 förekommer fortfarande i liten skala i Tanzania. Generella krav för inresa i landet är borttagna och därmed krävs inga vaccinationsbevis eller krav på grundvaccination.

Värt att notera är att sjukvårdsystemet i Tanzania har begränsad kapacitet att hantera patienter som uppvisar svårare symptom av Covid-19.

Senast uppdaterad 02 apr 2024, 10.50
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I appen UD Resklar finns råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Om UD Resklar på regeringen.se
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Om du vill att UD eller ambassaden ska kunna få tag i dig vid en större krissituation i landet kan du anmäla dig till svensklistan.

Anmäl dig till svensklistan