• Svenska

Om utlandet Tanzania

Avrådan

Tanzania - avrådan

Med anledning av förändringar i säkerhetsläget har UD den 23 september 2021 beslutat om att avråda från icke nödvändiga resor till Mtwara-regionen i sydöstra Tanzania.

Avrådan gäller tills vidare.

Aktuella händelser

Säkerhetsuppdatering

Ambassaden vill uppmärksamma svenskar i Tanzania att det finns ett tydligt förhöjt terrorhot inklusive attentat i Dar es Salaam, Tanzania. Svenskar i Tanzania uppmanas att iaktta generell försiktighet och vaksamhet, bland annat på offentliga platser och vid större folksamlingar där många västerlänningar samlas. Ambassaden uppmanar svenskar att noga följa myndigheternas råd och säkerhetsanvisningar.

Ambassaden uppmanar vidare svenskar på plats att följa händelseutvecklingen via lokal och internationell media, att löpande ta del av ambassadens reseinformation via appen UD Resklar eller Sweden Abroad samt att anmäla sig på ambassadens svensklista/lista över svenskar i landet.

Svensklistan - Sweden Abroad

Reseinformation med anledning av coronapandemin

Spridningen av coronaviruset påverkar alla världens länder och har stora konsekvenser för det internationella resandet. Ambassaden har samlat reseinformation om Covid-19 på en särskild sida som uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av denna information på ambassadens sida Covid-19: Lägesbild och reseinformation

 

Senast uppdaterad 26 jan 2023, 11.05
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer