Meny
  • Svenska

Om utlandet Sri Lanka

Aktuella händelser

Flygförbindelser till Sverige

Qatar Airways flyger tre gånger i veckan till Sverige. Biljetter bokas direkt på flygbolagets hemsida. 

Anmäl dig till svensklistan

Svenska resenärer och svenska medborgare som vistas i Sri Lanka uppmanas att anmäla sig till svensklistan, vilket kan göras här. Om du redan befinner dig i landet, ange då dagens datum som ankomstdag i formuläret.

Om du befinner dig i en nödsituation

Vid en nödsituation kan man ringa ambassaden i New Delhi på + 91 11 4419 7100. Efter kontorstid kommer samtalet att kopplas till UD:s konsulära jour i Stockholm.

För konsulära frågor om t.ex. pass eller samordningsnummer kan man skicka ett email till ambassaden.new-delhi@gov.se

UD Avrådan

UD avråder sedan den 14 mars från icke nödvändiga resor till alla länder, läs mer här.

Inreserestriktioner till Sverige

Sveriges regering har även beslutat att förlänga det tillfälliga stoppet för icke nödvändiga resor till Sverige till den 7 juli. Svenska medborgare och andra personer som är bosatta i Sverige kan återvända till sina hem. Frågor och svar den tillfälliga lagen hittas via regeringen.se.

 

Restriktioner inom Sri Lanka

Det råder ett strikt utegångsförbud i hela Sri Lanka mellan 22.00-04.00 med undantag för nödvändig aktivitet, lokala avvikelser kan förekomma. Läs mer här

Visumfrågor

Samtliga viseringar i Sri Lanka har förlängts med 30 dagar från den 11 juni. Läs mer här om regler gällande förlängning av viseringar

 

För andra frågor om viseringar till Sri Lanka ska Sri Lankas ambassad i Stockholm kontaktas. Mer information kan också hittas på Sri Lankas migrationsmyndighets hemsida. 

Senast uppdaterad 26 jun 2020, 11.02