Meny
  • Svenska

Om utlandet Sri Lanka

21 sep 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 21 september fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här

Aktuella händelser

Flygförbindelser till Sverige
Det finns kommersiella flyg från Sri Lanka, kontrollera med en resebyrå för möjliga flyg. 

Anmäl dig till svensklistan

Svenska resenärer och svenska medborgare som vistas i Sri Lanka uppmanas att anmäla sig till svensklistan, vilket kan göras här. Om du redan befinner dig i landet, ange då dagens datum som ankomstdag i formuläret.

Om du befinner dig i en nödsituation

Vid en nödsituation kan man ringa ambassaden i New Delhi på + 91 11 4419 7100. Efter kontorstid kommer samtalet att kopplas till UD:s konsulära jour i Stockholm.

För konsulära frågor om t.ex. pass eller samordningsnummer kan man skicka ett email till ambassaden.new-delhi@gov.se

UD Avrådan

UD avråder sedan den 14 mars från icke nödvändiga resor till alla länder, läs mer här. 

Inreserestriktioner till Sverige

Sveriges regering har även beslutat att förlänga det tillfälliga stoppet för icke nödvändiga resor till Sverige till den 31 oktober. Svenska medborgare och andra personer som är bosatta i Sverige kan återvända till sina hem. Frågor och svar den tillfälliga lagen hittas via regeringen.se

Restriktioner inom Sri Lanka
Det förekommer inget utegångsförbud i Sri Lanka längre dock finns det krav på att hålla socialt avstånd samt att man ska bära ansiktsmask. 

Visumfrågor

Samtliga viseringar i Sri Lanka har förlängts med 30 dagar från den 11 juni. Läs mer här om regler gällande förlängning av viseringar

För andra frågor om viseringar till Sri Lanka ska Sri Lankas ambassad i Stockholm kontaktas. Mer information kan också hittas på Sri Lankas migrationsmyndighets hemsida. 

Senast uppdaterad 08 sep 2020, 15.25
Ambassadens reseinformation