• Svenska

Om utlandet Sri Lanka

Avrådan

Sri Lanka - avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från icke-nödvändiga resor till Sri Lanka.

Beslut om avrådan togs 11 maj 2022. Avrådan gäller tills vidare.

Aktuella händelser

Sri Lanka utfärdade den 13 juli undantagstillstånd samt utegångsförbud i vissa delar av landet. Myndigheterna kan komma att begränsa tillgången till sociala medier och meddelandetjänster. Svenska resenärer påminnes om uppmaningen att undvika demonstrationer och/eller större folksamlingar och följa lokala myndigheters anvisningar.

Sri Lanka befinner sig i en djup ekonomisk kris som resulterat i stor brist på bränsle, livsmedel, mediciner och andra varor. Det är vanligt förekommande med dagliga strömavbrott där vissa delar av Sri Lanka kan drabbas i upp till 12 timmar. 

Undantagstillstånd som gör det möjligt för polis och säkerhetsstyrkor att vidta åtgärder som kan påverka resenärers rörelsefrihet har förekommit och kan komma att införas igen. 

Stora och våldsamma demonstrationer förekommer med kort varsel. Undvik protester och/eller större folksamlingar och följ lokala myndigheters anvisningar.  Svenska resenärer på Sri Lanka uppmanas att hålla sig uppdaterade om läget och kontrollera med sin researrangör eller hotell hur detta kan påverka vistelsen i landet. 

Med bakgrund av rådande situation har Utrikesdepartemetet beslutat om avrådan från icke-nödvändiga resor till Sri Lanka. Beslut om avrådan togs 11 maj 2022. Avrådan gäller tills vidare.

Covid-19

För den senaste information gällande covid-19 i Sri Lanka kan du läsa mer här.

Senast uppdaterad 02 aug 2022, 15.07
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer