Meny
  • Svenska

Om utlandet Rwanda

29 jun 2020

UD häver avrådan för ett antal länder i Europa från 30 juni, förlänger avrådan för länder utanför Europa till 31 augusti

UD har den 18 juni 2020 beslutat att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz, Spanien och Ungern. Beslutet gäller även San Marino, Monaco och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen samt Storbritannien kvarstår avrådan till och med den 15 juli. För resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs därför avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 31 augusti 2020.

Läs mer här

Aktuella händelser

Senaste om nya coronaviruset (Covid-19) 

Den rwandiska regeringen har infört en rad åtgärder för att minska smittspridningen, bland annat är ansiktsmask obligatoriskt när man rör sig utanför sitt hem och utegångsförbud råder mellan 21:00 och 05:00. För full lista över åtgärder för att minska smittspridningen i Rwanda, se här.

Infrastrukturministeriet har meddelat att från och med den 1 augusti öppnar Kigalis internationella flygplats för alla flyg (även kommersiella). Alla inkommande passagerare måste uppvisa ett negativt covid-19-test taget inom 72 timmar innan ankomst. Ett andra test tas i Rwanda vid ankomst och resultat på detta fås inom 24 timmar. Under tiden som resenären inväntar testresultatet inkvarteras denne på ett hotell. Kostnaden för inkvarteringen står resenären för. Se här för mer information.

Smittspridning

För närvarande finns 1194 registrerade fall av covid-19 i Rwanda, varav 610 har friskförklarats och skrivits ut. De kvarvarande patienterna behandlas och hålls isolerade. Tre patienter har avlidit.

Situationen är snabbt föränderlig. Håll dig informerad, följ lokala myndigheters instruktioner, tvätta händerna och minimera ditt resande. Ladda även ner appen UD Resklar på Apple Store eller Google Play samt registrera dig på Svensklistan om du ännu inte gjort det.

Personer med symtom uppmanas ringa 114 för konsultation.

Användbara länkar

Senast uppdaterad 09 jul 2020, 13.33
Ambassadens reseinformation