• Svenska

Om utlandet Polen

Aktuella händelser

Undantagstillstånd utlyst i delar av Polen

Den 30 september förlängde Polen undantagstillstånd längs med den polska gränsen mot Belarus, i vojvodskapen Podlaskie och Lubelskie. Undantagstillståndet förlängs med 60 dagar fr.o.m. den 1 oktober. Undantagstillståndet begränsar möjligheten att röra sig fritt i de områden som omfattas (dvs. tre kilometer från gränsen in i polskt territorium), samt större möten och sammankomster. Du bör vara uppmärksam på vilka regler som gäller i dessa områden. För mer information se denna sida (på polska).

------------------------------------

Alla personer som kommer till Polen med flyg är skyldiga att innan incheckningen fylla i s.k. Passenger Locator Form som finns på polska regeringens hemsida. Om ifyllningen online inte är möjlig kommer en pappersversion av formuläret att tillhandahålls av flygbolaget.

För mer information om de gällande reserestriktionerna besök denna sida: Covid-19: Lägesbild och reseinformation. Sidan uppdateras löpande. Svenska resenärer uppmanas att noga ta del av informationen, som återfinns på ovan länk.

En förteckning över alla restriktioner som gäller i Polen hittas även på polska regeringens webbplats.

------------------------------------

För information om svenska inreserestriktioner besök denna sida.

------------------------------------

Ambassaden vill uppmärksamma svenska medborgare som söker studievisum till USA vid USA:s ambassad i Warszawa på att sökandens pass tas i förvar av USA:s ambassad i avvaktan på beslut i ärendet. I fall man önskar resa tillbaka till Sverige under tiden då ansökan prövas av USA:s ambassad, måste man kunna uppvisa en annan giltig resehandling än sitt pass, t.ex. ett nationellt id-kort. OBS. Körkort, skattekort eller andra slags id-kort är INTE giltiga resehandlingar.

Senast uppdaterad 15 okt 2021, 10.34
Ambassadens reseinformation
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer