• Svenska

Om utlandet Mexiko

Förnyelse av pass för barn under 18 år i Mexiko

Vid förnyelse av pass och nationellt id-kort för barn under 18 år erfordras följande:

Passbokningssystem: Ambassaden i Mexico City har tidsbokningar för att söka nytt ordinarie pass/nationellt id kort via nedanstående länk. Ansökan görs på ambassaden i Mexico City helgfria tisdagar och torsdagar kl 10.00 – 12.00. 

Följ noga instruktionerna. Du får ett bekräftelsemail efter genomförd bokning. För att kunna boka tid för flera personer måste de lediga tiderna ligga efter varandra i bokningskalendern. Klicka här för att BOKA TID

Barnet måste komma till ambassaden tillsammans med sina vårdnadshavare. Om endast en av vårdnadshavarna kan åtfölja barnet måste den andra vårdnadshavarens medgivande lämnas in.

Vid ansökan ska följande medtagas:

  • Har barnet endast en vårdnadshavare skall detta styrkas med lagakraftvunnet domstolsbeslut.
  • Föräldrarna ska styrka sin identitet med pass eller giltig fotolegitimation.
  • Barnets tidigare pass ska medtas.

Alla handlingar måste vara originalhandlingar.

Vid ansökningstillfället betalas ansökningsavgiften, se våra konsulära avgifter.

Det tar cirka 2 - 3 veckor innan det nya passet anländer till ambassaden och en av föräldrarna måste hämta upp passet personligen. Barnets gamla pass medtages.

Det är möjligt att hämta ut på pass på våra honorärkonsulat i Cancun, Guadalajara, Monterrey och Tijuana. För att få sitt pass skickat till ett av honorärkonsulaten så behövs ett förbetalt, spårbart, kuvert med t.ex. DHL där ambassadens adress står som avsändare och konsulatet som mottagare. Det är passkundens uppgift att ordna med försändelsen och det tillkommer en avgift som betalas på konsulatet.

Förnyelse av pass för minderårig

Här finns grundläggande information som gäller för alla länder. I vissa länder gäller dessutom ytterligare villkor. Kontakta ansvarig ambassad för mer information.

Läs mer