• Svenska

Om utlandet Malaysia

In- och utresebestämmelser

För information om in- och utresebestämmelser se i första hand information på Malaysias ambassads hemsida:
E-post: mwstockholm@kln.gov.my
Websida: www.kln.gov.my/web/swe_stockholm/home
Tel:  +46 8 4408400
Fax: + 46 8 7918760

Svenska ambassaden och utrikesdepartementet ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser eller eventuella visumkrav. Kontrollera de aktuella inresebestämmelserna med landets egna myndigheter eller närmaste ambassad. Tänk på att in- och utreserregler kan ändras med kort varsel.

Obligatoriskt digitalt ankomstkort (MDAC) från 1 december 2023

Immigrationsavdelningen i Malaysia har uppdaterat sitt viseringsprogram. Från och med 1 december 2023 gäller följande:

Alla utländska resenärer (Undantag: Malaysia Permanent Resident and Long Term-Pass holders) måste anmäla sin ankomst inom tre dagar före inresa i Malaysia.   Anmälan sker via denna länk

Läs mer om kraven här

När du reser in i landet, var noga med att du får en inresestämpel i ditt pass. Det har förekommit att stämpeln glömts bort och den resande har fått problem vid utresan då denne inte kunnat bevisa att han/hon kommit lagligt in i landet via en gränsstation.

EU-medborgare kan resa in i Malaysia för vistelse i upp till 90 dagar.
Pass måste ha en kvarvarande giltighetstid på minst sex månader vid inresa till Malaysia. Detta gäller i stort sett alla länder i Asien. Utresebiljett ska kunna uppvisas. Ambassaden känner till att passinnehavare med kortare giltighetstid på passet ibland tillåts resa in och ut ur landet, men känner också till att resenärer blir nekade av samma anledning. Ambassaden rekommenderar därför att passet är giltigt i minst sex månader vid inresa till Malaysia. Kontrollera ditt pass innan avresan från Sverige.

Provisoriskt pass är ej giltigt för inresa till Malaysia. 

För längre vistelse än 90 dagar ska ansökan göras hos den malaysiska ambassaden i Stockholm.

Arbetstillstånd ska vara ordnat före inresa för den som ska arbeta i Malaysia. Om du arbetar utan tillstånd eller överskrider din tillåtna vistelsetid i Malaysia riskerar du böter och att bli tagen i förvar och utvisad ur landet. Du bör också vara medveten om att migrationsmyndigheten genomför räder på arbetsplatser för att leta efter illegala arbetare.

Senast uppdaterad 24 maj 2024, 09.40