Meny
  • Svenska

Libanon

Avrådan

Libanon – avrådan

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till gränsområdet mot Syrien, upp till ett avstånd om 10 km från syriska gränsen, inklusive städerna Arsal och Hermel, jämte ett område inom 5 km från den s.k. blå linjen mot Golan-området.

Avrådan från alla resor gäller även för det palestinska flyktinglägret Ain el- Helweh utanför Saida, samt Beiruts södra förorter (Dahiyeh) med undantag för den internationella flygplatsen och motorvägen till denna.

Utrikesdepartementet avråder vidare från icke nödvändiga resor till staden Tripoli jämte den norra delen av provinsen Nordlibanon (distrikten Akkar och Miniyeh-Danniyeh); Bekaadalen undantaget städerna Chtoura och Zahle; samt södra Libanon (de delar av provinserna Sydlibanon och Nabatiyeh som ligger söder om floden Litani) undantaget staden Tyr. Avrådan från icke nödvändiga resor omfattar även övriga palestinska flyktingläger.

Aktuella händelser

Skottväxling mellan politiska rivaler i Aley
Under söndagskvällen den 30 juni utbröt skottväxling mellan anhängare till två drusiska politiska grupperingar. Skottväxlingen ägde rum i närheten av Aley, i bergsområdet sydost om Beirut, och resulterade i två döda och ett antal skadade. Efterverkningar i form av protester och blockering av vägar har skett i närområdet under måndagen. Ambassaden råder därför de som befinner sig i närheten att iaktta försiktighet och understryker vikten av att följa lokala medier för att hålla sig uppdaterade om händelseutvecklingen, samt att följa eventuella uppmaningar från libanesiska myndigheter.

Säkerhetsrelaterad incident i Tripoli
Med anledning av de skjutningar som inträffade natten mellan 3-4 juni i Tripoli stad (al Mina-distriktet), där sammanlagt fyra poliser och militärer dödades i ett terroristattentat, är det förhöjt säkerhetsläge i Tripoli. Utökade ID-kontroller har införts. Ambassaden avråder sedan tidigare från alla icke nödvändiga resor till Tripoli.

Senast uppdaterad 01 jul 2019, 08.43
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader. 

Läs mer
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer