• Svenska

Om utlandet Kenya

In- och utresebestämmelser

Svenska medborgare måste ha en Electronic Travel Authorization (eTA) för inresa i Kenya. Sedan 5 januari 2024 söker man om en eTA genom en elektronisk ansökan i förväg via kenyanska migrationsmyndighetens hemsida. En avgift betalas i samband med ansökan. Flygbolagen kan komma att neka ombordstigning om ansökan ej är godkänd innan flygets avgång. För mer information om vad eTA är och det fungerar.

Observera att passet måste vara giltigt minst sex månader från den dag du planerar att resa in i Kenya.

Sedan 2020 finns en onlineportal för att förlänga viseringar och uppehållstillstånd för personer som redan befinner sig i Kenya. Länk till portalen

Vaccination mot gula febern är ett krav om resenären anländer från ett område där gula febern förekommer. Kontroll av gula febern vaccination kan förekomma vid inresa i landet. 

Särskilda inreseregler med anledning av Covid-19 gäller. Här finner du mer information

För frågor som rör visering, uppehålls- och arbetstillstånd i Kenya hänvisas till Kenyas ambassad i Stockholm eller kenyanska myndigheter i landet. Svenska ambassaden och utrikesdepartementet ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser eller eventuella visumkrav. Tänk på att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel.

Senast uppdaterad 28 feb 2024, 12.24