Meny
 • Svenska

Om utlandet Japan

Förnyelse av pass för vuxna i Japan

För en person som fyllt 18 år och tidigare haft svenskt pass, information finns nedan. Läs igenom innan du bokar tid. En tid måste bokas i förväg i det elektroniska tidsbokningssystemet, måndag eller onsdag kl. 09.00-12.00. En bekräftelse kommer per e-post från Migrationsverket (inte ambassaden). Du kan även ändra eller avboka tiden med instruktionerna i mailet.

 • Prövning av svenskt medborgarskap ska fyllas i och ta med vid besöket. Blanketten går att fylla i direkt på datorn. Ladda ner här.

 • Du måste besöka ambassaden personligen för att ansöka och sedan hämta färdigt pass, under våra konsulära besökstider.
  Helgfri måndag, onsdag, kl. 09.00-12.00. Det krävs bokning för att ansöka och hämta pass.
  Boka tid här

 • Tidigare pass ska medtas. (Ambassaden behåller inte passet under handläggningstiden.)
 • Om passet är stulet/förkommet ska en polisanmälan göras och polisrapporten ska tas med till ambassaden.

 • Om du inte kan uppvisa tidigare pass måste du uppvisa giltig fotolegitimation för att styrka din identitet.

 • Om du också har ett annat medborgarskap ska intyg om detta uppvisas. Om det andra medborgarskapet har förvärvats före den 1 juli 2001 kan du automatiskt ha förlorat det svenska medborgarskapet. Du måste då ha med ett intyg från Migrationsverket om att du återfått det svenska medborgarskapet. (Den som mellan den 1 juni 2001 och 30 juni 2003 ansökte om att återfå det svenska medborgarskapet fick ett intyg om detta från Migrationsverket.)

 • Avgiften betalas vid ansökningstillfället, VISA eller MasterCard. 

 • Alla handlingar måste vara originalhandlingar eller bestyrkta kopior.

  Att hämta pass

 • Det tar ca två veckor innan passet kommer till ambassaden. Du får ett mail när passet har kommit till oss. Får du inget mail, vänligen kontrollera din spammapp i mailen. Det har hänt att våra automatiska mail hammnar i den.
  Ta med gammalt pass och ID. Bokning för att hämta pass krävs.
  Boka hämtning av pass här.


  Ansökan vid polismyndighet i Sverige

  Du ansöker om pass och nationellt ID-kort vid polismyndighet i Sverige. Den som söker i Sverige men inte kan vänta på sitt pass/ID-kort kan be att få detta skickat till Tokyo. Du berättar vid själva ansökningstillfället att passet ska skickas till Tokyo. En avgift på 1700 YEN kommer att tas ut när du hämtar passet på ambassaden.

Förnyelse av pass

Här finns grundläggande information som gäller för alla länder. I vissa länder gäller dessutom ytterligare villkor. Kontakta ansvarig ambassad för mer information.

Läs mer