• Svenska

Om utlandet Island

Val till riksdag, region- och kommunfullmäktige 2022

Söndag den 11 september 2022 är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Du som befinner dig i Island kan förtidsrösta på ambassaden.

Vad behöver du för att rösta?

För att förtidsrösta på ambassaden måste du ha med dig en id-handling. Som id-handling räknas:
Svenskt pass
Svenskt id-kort
En lokal officiell legitimation, t.ex. isländskt körkort eller isländskt pass.

Om du inte har med dig en id-handling kan någon annan person i lokalen gå i god för dig. Personen som går i god för dig måste kunna visa en id-handling.

Om du inte har ditt röstkort med dig, kan ett dubblettröstkort skrivas ut av röstmottagarna. Adresskort finns också alltid i röstningslokalerna som röstmottagarna kan fylla i om du saknar röstkort.

Brevrösta

Du som befinner dig utomlands kan också brevrösta. Brevröstningsmaterial skickas till den adress du är folkbokförd på. Den 28 juli ska alla utlandssvenskar ha fått sitt utlandsröstkort. Brevröstningen börjar den 28 juli. Du kan även hämta materialet på ambassaden i Reykjavik eller vid svenskt konsulat.

Röstmottagningen äger rum mellan torsdag den 18 augusti och måndag den 5 september på Sveriges ambassad i Reykjavik på Lágmúli 7 under följande tider:

Måndag 10:00 - 12:00
Tisdag 13:00 - 15:00
Onsdag 10:00 - 12:00
Torsdag 13:00 - 15:00

Om du inte har möjlighet att rösta på ovanstående tiderna var vänlig att ringa ambassaden på +354 520 1230 för att boka tid. 

Konsultera följande länkar på val.se:

Rösta utomlands

Här finns grundläggande information som gäller för alla länder. I vissa länder gäller dessutom ytterligare villkor. Kontakta ansvarig ambassad för mer information.

Läs mer