Alternate Text

Sveriges ambassad Reykjavik, Island

Lokal tid 01:52

Öppettider

Expeditionstider 

Kansliet för Sveriges ambassad på Lágmuli 7 är öppet från tisdagar 10-12 och torsdagar från 13-15. 

Telefontider

Måndag - torsdag klockan 09-15.

Fredag klockan 09-13. 

Ambassaden

Observera att alla besökare på ambassaden måste boka tid i förväg.

För eventuella frågor ombeds du att kontakta ambassaden på +354 520 1230 eller på ambassaden.reykjavik@gov.se. Eventuella ytterligare uppdateringar kommer att göras här på Sweden Abroad samt på ambassadens Facebooksida. 

25 maj 2022

Information om passtider

Om du saknar resedokument (pass eller nationellt ID-kort) eller har ett utgånget resedokument kan Polisen nu erbjuda selektiv bokning genom att erbjuda förtur i kön. Du hamnar i detta fall i en speciell kö där du ser de nysläppta tiderna före alla andra. Kravet på bank-id för att kunna boka passtid gör detta möjligt. Genomsnittet för väntetiderna är nu noll till tio veckor. I Stockholm, Göteborg och Malmö finns det tider att tillgå eftersom tider släpps hela tiden. Polisen kommer att erbjuda ännu fler tider inom de närmsta veckorna, och de kommer att hålla öppet hela sommaren. Om du enbart ska resa inom EU behöver du bara ett nationellt ID kort. Får man bara en tid är det korta leveranstider. Fortsatt längre leveranstider för pass/Nationellt ID-kort än normalt pga den stora efterfrågan och tekniska problem. För pass gäller ca 15 dagars leveranstid, plus kurir till ambassaden. För Nationellt ID-kort gäller ca 6 dagars leveranstid, plus kurir till ambassaden. Polismyndigheten arbetar aktivt med att minska dessa långa väntetiderna.

07 jun 2022

Längre leveranstider för pass!

På grund av den stora efterfrågan på pass varierar leveranstiden efter att din ansökan har godkänts. Leveranstiden för pass till utlandsmyndighetern kan ändras från dag till dag, just nu är leveranstiden ca 4-5 veckor medan leveranstiden för nationella ID-kort är ca 14 arbetsdagar. För mer information hänvisas till Polisens hemsida

Polisens webbplats

Information om bokning av passansökan

Från och med den 20 april inför Polismyndigheten behov av e-legitimation för tidsbokning av pass och nationellt id-kort i Sverige.

Se alla nyheter

Vanliga frågor

Solander 250 - Bréf frá Íslandi

Under 2022 är det 250 år sedan den svenska botanisten och Linnéapostlen Daniel Solander deltog i en vetenskaplig expedition till Island. För att uppmärksamma detta märkesår har Sveriges ambassad, i samarbete med isländska partners, initierat ett av de mest omfattande svensk-isländska projekten någonsin. 

Mer information finner du här

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Anmäl dig till svensklistan
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I appen UD Resklar finns råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Om UD Resklar på regeringen.se
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s regeltillsyn.

Anmäl via regeringen.se