• Svenska

Om utlandet Indonesien

In- och utresebestämmelser

Nedan följer allmänt hållen, sammanfattande information om vilka förutsättningar som gäller för inresa till Indonesien. Alla frågor om inresor och viseringar bör ställas till indonesiska ambassaden i Stockholm och Indonesiens Immigrationsmyndighet.

Svenska ambassaden och utrikesdepartementet ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser eller eventuella visumkrav. Kontrollera de aktuella inrese­bestämmelserna med landets egna myndigheter eller närmaste ambassad. Tänk på att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel.

Indonesiens Immigrationsmyndighets hemsida: Electronic Visa on Arrival (e-VOA) - Direktorat Jenderal Imigrasi

Indonesiens ambassad i Stockholm:| MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS REPUBLIC OF INDONESIA (kemlu.go.id)

Indonesien har efter pandemin infört krav på att resenärer från en del länder, bl a Sverige, ska ansöka om visum vid ankomst. Detta kan göras online före avresa eller vid ankomst. Indonesian eVoa - Visa On Arrival Application (imigrasi.go.id)

Resenärer behöver vid inresa i Indonesien uppvisa, pass som är giltigt i sex månader efter inresa och returbiljett. 

Indonesien har tagit bort kravet på att resenärer ska vara vaccinerade mot Covid-19. Vaccinationsbevis behöver inte längre visas upp.

För vistelser som ej gäller turism och/eller rör sig om en längre vistelse eller uppehållstillstånd, bör man kontakta en indonesisk ambassad i hemlandet innan avresa för att höra efter vad det gällande regelverket kräver.

Indonesiens ambassad i Sverige har följande adress:

Indonesiens ambassad, Kungsbroplan 1, 4 trappor, 112 41 Stockholm

Tel: +46 8 545 558 80, http://kemlu.go.id/stockholm/en/ , E-post: stockholm.kbri@kemlu.go.id

Notera att provisoriska pass inte godtas för inresa i Indonesien, inte heller om man ordnar visering i dem i förväg.

Resande som anländer till Jakarta Soekarno-Hatta International Airport och Bali I Gusti Ngurah Rai International Airport med internationellt flyg har möjlighet att  i förväg fylla i en elektronisk tulldeklaration (E-CD). Deklarationen kan fyllas i och skickas in tidigast två dagar före ankomst https://ecd.beacukai.go.id. Instruktion hur man fyller i blanketten finner man  här (endast på indonesiska) https://bit.IyNideoPanduanECD.

Myndigheterna genomför med jämna mellanrum kontroller av viseringar och uppehållstillstånd på utlänningar som vistas i Indonesien. Överskridande av tillåten vistelsetid i Indonesien medför att resenären riskerar bli bötfälld, kvarhållen i immigrationsmyndigheternas förvar och eventuell deportering. Deportering bekostas av den enskilde själv, samt kostnader för eskort av immigrationsmyndigheten vilket kan bli kostsamt. Förhållandena i sådant förvar motsvarar inte de i de svenska motsvarigheterna.

Senast uppdaterad 02 apr 2024, 11.33