Meny
  • Svenska

Om utlandet Grenada

29 jun 2020

UD häver avrådan för ett antal länder i Europa från 30 juni, förlänger avrådan för länder utanför Europa till 31 augusti

UD har den 18 juni 2020 beslutat att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz, Spanien och Ungern. Beslutet gäller även San Marino, Monaco och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen samt Storbritannien kvarstår avrådan till och med den 15 juli. För resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet samt Storbritannien förlängs därför avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 31 augusti 2020.

Läs mer här

Aktuella händelser

Ett begränsat nödtillstånd råder i Grenada. Flygplatsen är stängd för reguljära flyg men chartrade repatrieringsflyg, transportflyg och sjuktransporter tillåts. Från den 15 juli 2020 tillåts flyg till Grenada från vissa länder i Karibien klassade som lågrisk, och från den 1 augusti tillåts flyg från länder klassade som medelrisk, bl.a. Kanada, Storbritannien och vissa länder inom EU.  

Ett privat bolag som flyger personal mellan Karibien och Europa erbjuder platser på sina månatliga avgångar från Trinidad och Barbados till Amsterdam.  Anmäl intresse här: https://selectoffshore.vincere.io/careers/job/32661/pos-to-ams-july-plane-ticket 

 

På grund av den fortsatta osäkerhet som råder för globalt resande med anledning av det nya coronavirusets spridning, har UD den 18 juni 2020 förlängt sin avrådan från icke nödvändiga resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet till och med den 31 augusti. Samtidigt har UD har beslutat att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz och Spanien. Beslutet gäller även för Monaco, San Marino och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen kvarstår avrådan till och med den 15 juli.

Senast uppdaterad 09 jul 2020, 11.16
Ambassadens reseinformation