• Svenska

Om utlandet Förenade arabemiraten

Ansökan om pass

Sedan den 1 oktober 2005 är svenska pass biometriska, det vill säga passhandlingen innehåller ett datachip med personuppgifter och digitalt foto av passinnehavaren. I och med det nya ansökningsförfarandet behöver man inte längre ta med några passfoton.

Ambassaden har ett elektroniskt tidsbokningssystem för ansökan om pass/ID-kort, vilket innebär att du i förväg måste boka tid för din ansökan. Bokning görs via länken nedan.

Du måste personligen komma till ambassaden i Abu Dhabi för att ansöka om pass. Ambassadens passexpedition är öppen för ansökan av pass och ID-kort med bokad tid måndagar och onsdagar kl. 13.00 - 15.00.

Utlämnande av pass och ID-kort sker under receptionstider, måndagar till onsdagar kl. 09.00- 11.00, dock utan tidsbokning. Pass och ID-kort måste hämtas ut personligen av den sökande, undantag av personer under 18 år, det kan då hämtas ut av vårdnadshavare. Nuvarande Pass och ID-kort måste tas med vid uthämning av nya dokument. 

Här bokar du tid: Tidsbokning för passansökan

Det tar cirka 2-3 veckor att få den färdiga resehandlingen, eftersom passen och ID-korten tillverkas i Sverige. Du får information per e-post när passet anländer till ambassaden och kan hämtas ut på ovan nämnda tider.

Utförlig information om vad du behöver ha med dig vid ansökningstillfället finns under rubrikerna "Pass och ID-kort för vuxna" resp. "Pass och ID-kort för barn" i den vänstra kolumnen. 

Erforderliga blanketter finns under Dokument till höger. Blanketterna skall vara färdigt ifyllda när du kommer till ambassaden.

Det är också möjligt att ansöka om pass hos polisen i Sverige eller på valfri svensk ambassad som är passmyndighet.

 

 

Senast uppdaterad 08 jan 2018, 13.40