• Svenska

Om utlandet Ecuador

In- och utresebestämmelser

För covid-19 specifik in- och utreseinformation, se denna sida.

För inresa i Ecuador krävs att passet är giltigt i minst i sex månader.

För inresa i Ecuador krävs att passet är giltigt i minst i sex månader.

Enligt Ecuadoriansk lag anses barn under 18 år som är födda i Ecuador automatiskt vara ecuadorianska medborgare, även om de reser med ett svenskt pass (dubbla medborgare).

Inför resa till Galapagosöarna måste turister kunna visa upp att de har en bokad returbiljett. ”Galapagos Transit Control Card” ska fyllas i online minst 24 timmar före avresa. En giltig reseförsäkring är obligatorisk för utländska turister som vill besöka Galapagos. Maxtiden för vistelse som turist på Galapagosöarna är 60 dagar.

En svensk medborgare får normalt stanna som turist i upp till 90 dagar under ett år i resten av Ecuador. Vistelsen kan förlängas till max 180 dagar hos Ecuadors migrationsmyndighet. För vidare frågor mejla; servicios.migratorios@ministeriodegobierno.gob.ec.

Det är resenärens ansvar att tillse att inresan i Ecuador sker i enlighet med bestämmelserna.

För uppdaterad information samt för information om vilken typ av tillstånd som behövs för besök som inte är turistbesök, tex. den som reser i tjänsten för en organisation, eller företagsbesök vänligen kontakta Ecuadors ambassad i Sverige.

Vid inresa till Ecuador via landgränsen från Peru eller Colombia bör resenärer insistera på att få en inresestämpel vid gränsen som visar datum för ankomst. Det har förekommit att bussar inte stannat vid gränsen, vilket har orsakat svårigheter för resenärer. Resenärer har senare behövt återvända till gränsen för att registrera sig och få en stämpel i passet. Om det inte finns utresestämpel från det senast besökta landet, kan ecuadorianska tjänstemän inte ge en inresestämpel och inträde kommer att nekas.

Ecuadors migrationsmyndighets hemsida: http://www.ministeriointerior.gob.ec/migracion/

Svenska ambassaden och utrikesdepartementet ansvarar inte för andra länders inresebestämmelser eller eventuella visumkrav. Kontrollera de aktuella inrese­bestämmelserna med landets egna myndigheter eller närmaste ambassad. Tänk på att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. 

Senast uppdaterad 01 apr 2022, 10.01