• Svenska

Om utlandet Bangladesh

21 dec 2023

Uppmaning till svenskar utomlands

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Uppmaning till svenskar utomlands

Aktuella händelser

Läget mellan regeringen och landets oppositionspartier är ansträngt och protester och strejker förekommer. Svenska resenärer bör generellt iaktta försiktigher i närheten av folksamlingar och så långt som möjligt undvika demonstrationer och andra situationer som kan utvecklas till oroligheter.

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Med anledning av att två svenskar under hösten 2023 dödats i ett terroristdåd i Bryssel uppmanas svenskar i Bangladesh att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet. Svenskar i Bangladesh uppmanas även att hörsamma lokala myndigheters råd, hålla sig uppdaterade om händelseutveklingen i allmänhet samt ta del av myndighetens reseinformation.

Ladda ner appen UD Resklar och aktivera pushnotiser för Bangladesh samt skriv upp dig på svensklistan så missar du inte några viktiga uppdateringar.

Länk till Svensklistan.  

Senast uppdaterad 01 apr 2024, 11.47
Ambassadens reseinformation

Vanliga frågor

Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I appen UD Resklar finns råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Om UD Resklar på regeringen.se
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Om du vill att UD eller ambassaden ska kunna få tag i dig vid en större krissituation i landet kan du anmäla dig till svensklistan.

Anmäl dig till svensklistan