• Svenska

Om utlandet Armenien

Avrådan

Armenien - avrådan

Utrikesdepartementet avråder från alla resor till regionerna Syunik och Vayots Dzor, samt de delar av regionen Gegharkunik som ligger söder och öster om Sevansjön. För de södra delarna innebär detta öster om väg M10 från och med staden Martuni söderut.

Vidare avråder Utrikesdepartementet från alla resor till områden som ligger närmare än fem kilometer från den internationella gränsen mellan Armenien och Azerbajdzjan. Detta inkluderar staden Yeraskh och vägsträckor som passerar genom gränsområdet.

Avrådan gäller tills vidare.

21 dec 2023

Uppmaning till svenskar utomlands

Hotbilden mot Sverige och svenska intressen utomlands är sedan tidigare förhöjd. Svenskar utomlands uppmanas att iaktta ökad försiktighet och förhöjd vaksamhet samt att hörsamma lokala myndigheters råd. Svenskar utomlands uppmanas också att skriva upp sig på svensklistan samt ladda ner den senaste versionen av appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för aktuellt land.

Uppmaning till svenskar utomlands

Aktuella händelser

Med anledning av det allmänna säkerhetsläget längs den internationella gränsen med Azerbajdzjan påminns om gällande reseavrådan till angränsande områden. Svenskar som befinner sig i Armenien uppmanas att hålla sig informerade om utvecklingen och följa eventuella uppmaningar från lokala myndigheter.

Svenskar uppmanas vidare att registrera sig på svensklistan och att ladda ned appen UD Resklar och där aktivera pushnotiser för Armenien.

Senast uppdaterad 17 apr 2024, 14.21
Ambassadens reseinformation
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I appen UD Resklar finns råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Om UD Resklar på regeringen.se
Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Om du vill att UD eller ambassaden ska kunna få tag i dig vid en större krissituation i landet kan du anmäla dig till svensklistan.

Anmäl dig till svensklistan