Sveriges ambassad Bern, Schweiz

Lokaltid Bern
20:50
18 jul 2021

Besök på ambassaden

Ambassaden följer schweiziska myndigheters regler och riktlinjer rörande covid-19. Besökare måste använda munskydd under hela besöket i ambassadens väntrum, förutom barn under 12 år. För att undvika trängsel kan det hända att besökare får vänta på sin tur utanför ambassaden. Tack för förståelsen! Under 2021 genomförs renoveringsarbeten i hela den fastighet där ambassaden är inhyst, inklusive ambassadens lokaler. Det medför att vattentillförseln till Sveriges ambassad är avstängd. Därmed har vi ingen tillgänglig gästtoalett eller tillgång till skötbord till slutet av augusti 2021. Vi ber om ursäkt för allt besvär det ställer till med.

15 jul 2021

ID-kort får ökad säkerhet

Säkerheten för det svenska nationella identitetskortet höjs. Det medför att ansökningar om identitetskort inte kan göras mellan den 28 juli och den 1 augusti. Mer om förändringarna under Nationellt ID-kort i Schweiz

Nationellt ID-kort i Schweiz
02 jul 2021

Drop-in för att hämta pass/ID-kort

Under juli och augusti månad 2021 kan du hämta pass/id-kort utan tidsbokning på ambassaden i Bern under följande tider: Måndagar: 15:00–16:15 Tisdagar: 8:35–9:00 och 15:00–16:15 Onsdagar: 13:15–13:45 Torsdagar: 13:15-13:45 Fredagar: 8:35–9:00 Tid för passansökan bokas genom vår online-tisdbokning. För alla övriga ärenden som t.ex. levnadsintyg, bestyrkning, körkort, o.s.v. ber vi er kontakta oss via mejl på ambassaden.bern-pass@gov.se. Föreslå gärna en dag/tid som skulle passa för besöket.

15 jul 2021

Boka tid för pass/ID på ambassaden

Ambassaden tar för närvarande emot ca 40 passkunder per vecka. Tidsbokning för pass måste göras online. På måndagar kl. 9.00 publiceras lediga tider för efterföljande vecka. Visas inga tider så är alla bokade. Tider som avbokas visas omgående som lediga. Den korta framförhållningen beror på ombyggnationen av ambassadens lokaler och det är ännu oklart i vilken omfattning den kommer att påverka passverksamheten.

ola_ericson-the_swedish_flag

Pass och ID-kort

Information om vilka formulär och vilka handlingar som behövs vid ansökan om pass och nationellt ID-kort.

Ansökan om pass och ID-kort
simon_paulin-balloons-5383

Ansökan om samordningsnummer och det första passet

Information om vilka formulär och vilka handlingar som behövs vid ansökan om samordningsnummer. Personer som är födda i utlandet behöver ett samordningsnummer för att ansöka om svenskt pass.

Ansökan om samordningsnummer

Vanliga frågor

Kalendarium

  • 30 nov 2018
    Information om evenemang (film, musik, litteratur m.m.) hittar du på vår engelska sida.

Konsulär hjälp för svenskar

Är du svensk medborgare och vill ha reseinformation, behöver hjälp med pass eller något annat konsulärt ärende?

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s Regeltillsyn.

Läs mer