Sveriges ambassad Bern, Schweiz

Lokaltid Bern
17:51

Vattnet stängs av till sveriges ambassad.

29 mar 2021

Renoveringsarbeten i fastigheten medför att vattentillförseln till sveriges ambassad kommer att vara avstängd fr o m den 19 april och hissen är avstängd fr o m den 3 maj.

Nyheter
16 apr 2021

Besök på ambassaden

Ambassaden följer schweiziska myndigheters regler och riktlinjer rörande covid-19. Detta medför bl a att enbart den person som har ett ärende på ambassaden får komma in i väntrummet. Undantagna är minderåriga och personer som behöver assistans. Besökare måste även använda munskydd under hela besöket i ambassadens väntrum, förutom barn under 12 år. Under 2021 genomförs renoveringsarbeten i hela den fastighet där ambassaden är inhyst, inklusive ambassadens lokaler. Detta medför vissa inskränkningar för passverksamheten. Den 19 april kommer ambassadens gästtoalett att tills vidare vara avstängd och från den 3 maj kommer hissen till ambassaden att tills vidare vara avstängd. Då nås ambassaden endast via trapphuset. Kontakta ambassaden via ett mejl till ambassaden.bern@gov.se om du behöver hiss. Vi ber om ursäkt för allt besvär det ställer till med. Informationen kommer att uppdateras vid behov.

29 mar 2021

Passtider och besök på ambassaden

Ambassaden tar för närvarande emot ca 40 passkunder per vecka. Tidsbokning för pass måste göras online. Alla lediga tider visas. Visas inga tider så är alla bokade. Tider som avbokas visas omgående som lediga. Måndagar kl. 9.00 publiceras tider för efterföljande vecka. Denna korta framförhållning beror på den förestående ombyggnationen av ambassadens lokaler vilket kommer att påverka passverksamheten. För närvarande är det inte möjlighet att lägga ut tider för maj och framåt.

Vanliga frågor

Kalendarium

  • 30 nov 2018
    Information om evenemang (film, musik, litteratur m.m.) hittar du på vår engelska sida.

Konsulär hjälp för svenskar

Är du svensk medborgare och vill ha reseinformation, behöver hjälp med pass eller något annat konsulärt ärende?

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s Regeltillsyn.

Läs mer