Sveriges ambassad Bern, Schweiz

Lokaltid Bern
07:45

Honorärkonsulatet i Genève öppnar

30 sep 2021

Den 11 oktober 2021 öppnar honorärkonsulatet i Genève igen. Ny honorärkonsul är Ulf Snellman. Konsulatet ligger på Rue de Lausanne 20 och öppettider kommer vara måndagar och onsdagar kl 10:00 till kl 14:00. Tidsbokning måste göras innan besök. Email: info@swedgen.ch Tel: 022 552 4041

Nyheter
14 sep 2021

Besök på ambassaden

Ambassaden följer schweiziska myndigheters regler och riktlinjer rörande covid-19. Besökare måste använda munskydd under hela besöket i ambassadens väntrum, förutom barn under 12 år. För att undvika trängsel kan det hända att besökare får vänta på sin tur utanför ambassaden. Kom punktligt till din bokade tid och tänk på att det är viktigt att du avbokar om du får förhinder. Tack för förståelsen! Under 2021 genomförs renoveringsarbeten i hela den fastighet där ambassaden är inhyst, inklusive ambassadens lokaler. Det medför att vattentillförseln till Sveriges ambassad är avstängd. Därmed har vi för närvarande ingen tillgänglig gästtoalett eller tillgång till skötbord. Vi ber om ursäkt för allt besvär det ställer till med.

04 okt 2021

Drop-in för att hämta pass/ID-kort

Tills vidare kan du hämta pass/id-kort utan tidsbokning på ambassaden i Bern under följande tider: Tisdagar: 8:35–9:00 och 15:00–16:15 Onsdagar: 13:15–13:45 Torsdagar: 13:15-13:45 Fredagar: 8:35–9:00. Tid för passansökan bokas genom vår online-tisdbokning. För alla övriga ärenden som t.ex. levnadsintyg, bestyrkning, körkort, o.s.v. ber vi er kontakta oss via mejl på ambassaden.bern@gov.se. Föreslå gärna en dag/tid som skulle passa för besöket. Accepterade betalningsmedel är: Postfinancekort, Maestrokort eller kontant.

04 okt 2021

Boka tid för pass/ID på ambassaden

Tidsbokning för pass måste göras online. På måndagar kl. 9.00 publiceras lediga tider för efterföljande vecka. Måndagen den 11 oktober kommer även ett begränsat antal tider för november att publiceras. Visas inga tider på online tidsbokning så är alla bokade. Tider som avbokas visas omgående som lediga. Den korta framförhållningen beror på ombyggnationen av ambassadens lokaler och det är ännu oklart i vilken omfattning den kommer att påverka passverksamheten.

Ansökan om pass och ID-kort

Pass och ID-kort

Information om vilka formulär och vilka handlingar som behövs vid ansökan om pass och nationellt ID-kort.

Ansökan om pass och ID-kort
Ansökan om samordningsnummer

Ansökan om samordningsnummer och det första passet

Information om vilka formulär och vilka handlingar som behövs vid ansökan om samordningsnummer. Personer som är födda i utlandet behöver ett samordningsnummer för att ansöka om svenskt pass.

Ansökan om samordningsnummer

Vanliga frågor

Kalendarium

  • 30 nov 2018
    Information om evenemang (film, musik, litteratur m.m.) hittar du på vår engelska sida.

Konsulär hjälp för svenskar

Är du svensk medborgare och vill ha reseinformation, behöver hjälp med pass eller något annat konsulärt ärende?

Non-swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s Regeltillsyn.

Läs mer