Alternate Text

Sveriges ambassadLusaka, Zambia

Lokal tid 23:00

#MediaFika för att prata om demokrati och medias roll

27 feb 2020

Den 26 februari 2020 bjöd ambassaden in aktörer från Zambia's mediasektor till svenska residenset för ett #DemocracyTalk.

Som en del av Sveriges demokratisatsning planerar ambassaden en serie and Democracy Talks (demokratisnack), med olika aktörer och samarbetspartners i Zambia, för att engagera, skapa debatt och diskutera demokratin och dess principer – globalt och lokalt.

Ambassaden bjöd in en utvald grupp journalister tillsammans med två av Sveriges partnerorganisationer i Zambia verksamma inom mediasektorn. Syftet var att skapa en plattform för konversation och interaktion på ämnet demokrati och medias roll.

En fri och oberoende media är en av hörnstenarna i ett demokratiskt samhälle. Eftermiddagen på residenset bjöd på interaktiva diskussioner, intressanta utbyten av erfarenheter, reflektioner, och frågor som vad är demokrati  och vad är medias roll som en drivkraft för demokrati behandlades. Deltagarna representerade dagstidningar, radio och blogg, ambassadpersonal samt BBC Media Action och Media Institute of Southern Africa (MISA).

Två av de deltagande journalisterna har tidigare rest till Sverige och deltagit i Svenska institutets mediabesök. En tredje journalist reser till Sverige om ett par dagar för att delta i ett sådant mediabesök på temat Stockholm Women in Tech.

Senast uppdaterad 02 mar 2020, 10.04