Meny

Generalkonsuln

Leif Pagrotsky är Sveriges generalkonsul i New York. Han har mångårig bakgrund som statsråd i Göran Perssons regering: 1996-2006 var han statsråd i Statsrådsberedningen; handelsminister; närings- och handelsminister samt utbildnings- och kulturminister.

Leif Pagrotsky har haft flera andra seniora befattningar inom Regeringskansliet, inklusive statssekreterare i Finansdepartementet, ekonomisk rådgivare till statsministern, samt planeringschef i Finansdepartementet. Han har också arbetat som ekonom vid Sveriges Riksbank samt vid Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD).

Under åren 2006-2012 var han ledamot av Sveriges riksdag som representant för Socialdemokraterna. Han var vice ordförande i Riksbanksfullmäktige 2006-2011, och dessutom ordförande i Sveriges export- och investeringsråd Business Sweden samt Business Region Göteborg.
 
Leif Pagrotsky, född 1951 i Göteborg, har en civilekonomexamen från Göteborgs universitet. Det går att följa honom på Twitter @leifpagrotsky, Facebook @pagrotsky och Instagram @pagrotsky.

Senast uppdaterad 18 jan 2018, 14.19