Meny

Generalkonsuln

Annika Rembe är Sveriges generalkonsul i New York. Tidigare har hon varit Generaldirektör för Svenska Institutet, en myndighet med uppdrag att främja svenska intressen i världen. Annika Rembe tillträdde som generalkonsul i New York den 1:a oktober 2018.

Annika Rembe har haft flera höga positioner inom offentlig förvaltning, inklusive generalkommissarie och VD för Sveriges deltagande i världsutställningen Expo 2010 i Shanghai och kommunikationsdirektör vid Invest in Sweden Agency (numera en del av Business Sweden).

Annika Rembe har varit ordförande för Regeringens Musikexportpris samt varit medlem av Nämnden för Sverigefrämjande i utlandet (NSU). Hon är ledamot av styrelsen för föreningen Svenskar i Världen samt ledamot av Sverige-Amerika Stiftelsens Fullmäktige.

Annika Rembe har också varit ordförande för EUNIC, European Union National Institutes for Culture från 2014 till 2015 och innan dess vice ordförande från 2012 till 2014.

Annika Rembe har tidigare varit ledamot av styrelsen för Business Sweden samt ledamot av styrelsen för VHS, Verket för högskoleservice. Tidigare i karriären hade Annika Rembe flera positioner inom förlags- och mediabranschen.

Annika Rembe är född i Stockholm 1955. Hon har en examen i juridik från Stockholms Universitet.

Pressbild på Annika Rembe finns på Flickr.

Senast uppdaterad 18 jan 2018, 14.19