Praktik på ambassaden i Prag

Har du funderingar på att söka praktikplats i Prag? Kolla då vår YouTube-intervju med Ida Larsson som praktiserade hos oss under höstterminen 2017. Ambassaden i Prag erbjuder universitets- och högskolestuderande möjlighet till praktik under höst- och vårterminen. Syfte med praktiken är att ge dig möjlighet att delta i ambassadens löpande arbete och lära känna ambassadens olika verksamhetsgrenar. Dessutom kommer du att arbeta i en helt unik miljö med stans bästa utsikt över vackra Prag.

PRAKTIKANT MED INRIKTNING MOT POLITIK, EU, EKONOMI, FRÄMJANDE

Dina uppgifter blir att bl.a. förbereda rapporter, PM och underlag inom politik, ekonomi och EU-samarbetet. Under hösten kommer detta accentueras än mer än vanligt i och med det tjeckiska ordförandeskapet i EU.

Vidare kommer du att bidra till vårt viktiga arbete med Sverigefrämjandet samt få möjlighet att arbeta med vår konsulära verksamhet. Redan i september är det som bekant val i Sverige. Att möjliggöra röstning för svenska medborgare i Prag är en viktig uppgift för ambassaden.

Du kan vara inskriven vid antingen ett svenskt eller utländskt universitet/lärosäte. Du måste enligt UD:s regler vara svensk medborgare för att komma ifråga.

På fritiden har du möjlighet att ta del av ett rikt kulturliv med musik, teater, muséer och ett stort utbud av restauranger. Den välbevarade staden är tillräckligt liten för att du smidigt kan ta dig runt men tillräckligt stor för att ständigt upptäcka nya platser.

Ambassaden tar enbart emot praktikanter för en hel termin (minimum är 16 veckor). Notera att ambassaden inte ersätter bostads-, rese- eller försäkringskostnader men vi kan hjälpa till att hitta lämplig bostad.

Ansökan

Ansökan om praktikplats sker centralt via Utrikesdepartementet i Stockholm. Läs mer om ansökningsförfarandet på UD:s webbplats.

För mer information om villkoren för praktik inom UD, se Praktik inom utrikesförvaltningen.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om praktiken, kontakta ambassaden på ambassaden.prag@gov.se

Välkommen med din ansökan inklusive CV och studieintyg där antalet poäng m m framgår (motsv) senast den 25 mars 2022.

Senast uppdaterad 08 mar 2018, 11.25