Om oss

Välkommen till Sveriges ambassad i Prag, Tjeckien. Ambassadens personal arbetar med olika frågor inom flera områden – politik, ekonomi, press- och information, kultur, administration och konsulära ärenden samt försvarsfrågor.

Viktiga uppgifter för ambassaden är att erbjuda service till svenska medborgare som bor eller befinner sig i Tjeckien. Ambassaden tillhandahåller också information om regler för visum, uppehållstillstånd i Sverige med mera.

Våra expeditionstider: måndag – fredag 10.00 - 12.00

Ambassaden har stängt under helger och allmänna helgdagar, se listan över helgdagar längre ner på denna sida.

Sveriges ambassad i Tjeckien behandlar inte ansökningar eller ger information om uppehålls- eller arbetstillstånd. Om du har förfrågningar om uppehålls- och / eller arbetstillstånd eller vill skicka in en ansökan, besök Migrationsverkets webbplats. Denna webbplats ger information om vad som krävs för att få ett tillstånd, och du kan ansöka direkt om uppehålls- och arbetstillstånd online. Du kan också besöka Sveriges ambassad i Berlins hemsida om du behöver boka en tid.

Sveriges ambassad i Berlin tar emot och behandlar ansökningar om visum till Sverige. För information om ansökningar, adresser och öppettider, besök ambassaden i Berlins webbplats. Sveriges ambassad i Tjeckien varken accepterar eller behandlar ansökningar eller tillhandahåller information om visum.

Senast uppdaterad 05 jan 2021, 15.41