Meny

Nya Coronaviruset - Ett tillfälligt förbud mot resor till Sverige

18 mar 2020

Läs mer om situtationen i Sverige och i Tjeckien.

Sverige inför reseförbud i linje med Europeiska rådets och kommissionens uppmaning. Beslutet gäller från och med den 19 mars och till att börja med under 30 dagar. Alla resor till Sverige stoppas inte. Svenska medborgare och andra personer som är bosatta i Sverige kommer att kunna återvända till sina hem. Läs mer om beslutet här.

Aktuell information för Tjeckien hittar man samlat på reseinformation.

Alla som reser till eller befinner sig i Tjeckien uppmuntras att ladda ner UD Resklar appen. Appen är gratis att ladda ner från Appstore och Google play. Länkar till att ladda ner appen hittar du här:

Appstore

Google Play

Du kan även anmälla dig till svensklistan för att länma uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse. Uppgifterna kan vid behov användas av UD/ambassaden för att snabbt kunna kontakta dig om en konsulär krissituation skulle drabba det land du befinner dig i. De sparas under den tidsperiod du själv anger, dock max ett år. Du kan avanmäla dig själv när du vill.

Senast uppdaterad 18 mar 2020, 11.23
29 jul 2020

Uppdaterade beslut om UD:s avrådan

UD har den 29 juli fattat nya beslut rörande den avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder som beslutades den 14 mars 2020, och som sedermera har förlängts. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här