Nya Coronaviruset - Ett tillfälligt förbud mot resor till Sverige

18 mar 2020

Läs mer om situtationen i Sverige och i Tjeckien.

Sverige inför reseförbud i linje med Europeiska rådets och kommissionens uppmaning. Beslutet gäller från och med den 19 mars och till att börja med under 30 dagar. Alla resor till Sverige stoppas inte. Svenska medborgare och andra personer som är bosatta i Sverige kommer att kunna återvända till sina hem. Läs mer om beslutet här.

Aktuell information för Tjeckien hittar man samlat på reseinformation.

Alla som reser till eller befinner sig i Tjeckien uppmuntras att ladda ner UD Resklar appen. Appen är gratis att ladda ner från Appstore och Google play. Länkar till att ladda ner appen hittar du här:

Appstore

Google Play

Du kan även anmälla dig till svensklistan för att länma uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse. Uppgifterna kan vid behov användas av UD/ambassaden för att snabbt kunna kontakta dig om en konsulär krissituation skulle drabba det land du befinner dig i. De sparas under den tidsperiod du själv anger, dock max ett år. Du kan avanmäla dig själv när du vill.

Senast uppdaterad 18 mar 2020, 11.23
31 mar 2021

Information om UD:s avrådan med anledning av covid-19

UD avråder från icke nödvändiga resor till alla länder utanför EU, EES, Schengenområdet samt Storbritannien till och med den 31 maj 2021. UD har genom tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till flertalet europeiska länder. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

Läs mer här