Meny

Certifikat till E-utbildare

11 jul 2019

Ambassadör Jan Lundin hade nöjet att överlämna certifikat till e-utbildare för "Sektoriell strategi för lokal ekonomisk utveckling" inom ramen för programmet "Stöd till lokala självstyre på vägen för EU-anslutning-Fas 2", finansierad av Sverige, som genomförs av Serbiens kommunförbund.

Sveriges ambassadör i Serbien Jan Lundin uppgav att Sverige har samarbetat med Serbiens kommunförbund sedan 2001 och att deras organisation är en långsiktig partner vars mål är att "stärka föreningen och dess inre kapacitet och organisation".  "Sedan 2011 har vi lagt större vikt vid frågan om europeisk integration och utarbetandet av lokala självstyre för Serbiens framtida medlemskap i EU", sade ambassadör Lundin.Han tillade att Sverige sedan dess har fokuserat på Serbiens stöd för att förbättra kvaliteten på tjänsterna för medborgarna i på kommunnivå, miljöskydd och jämställdhet. Han bedömde att samarbetet har haft goda resultat på dessa områden på lokal nivå.

Sverige har fokuserat på sektorn för lokal ekonomisk utveckling, eftersom det  av medborgarna ses som en av huvudprioriteringarna, och samtidigt är det ett viktigt villkor på vägen för anslutning till EU, enligt ambassadör Lundin.

Senast uppdaterad 11 jul 2019, 11.44