Om oss

Välkommen till Sveriges ambassad i Malaysia

Ambassadens huvuduppgift är att representera Sverige och på olika sätt främja Sveriges relationer med Malaysia.

Fokus i ambassadens verksamhet ligger på att främja handel. Vi bistår såväl enskilda företag som företagssammanslutningar med information om affärsmöjligheter med information om affärsmöjligheter i Malaysia. Vi arrangerar och deltar också i olika aktiviteter vars syfte är att marknadsföra svenskrelaterade produkter och tjänster samt Sverige som investeringsland.

Utöver det ekonomiska samarbetet tar ambassaden aktiv del i att stimulera ett ökat samarbete inom områden som försvar, kultur samt forskning och utbildning.

Ambassaden ansvarar vidare för den konsulära servicen till de svenskar som bor i eller besöker Malaysia. Observera att den svenska ambassaden i Kuala Lumpur inte är en passmyndigheten och kan därför inte utfärda ordinarie pass. Vi kan endast utfärda provisoriska pass med kort giltighetstid. Läs mer på vår sida om Provisoriska pass. Närmsta passmyndigheter i regionen är Sveriges ambassad i Singapore och Bangkok


Information om visum till Sverige kan man hitta på vår sida om visum. Notera att Sveriges ambassad i Kuala Lumpur inte hanterar visumrelaterade frågor. Läs mer på vår sida Going to Sweden.
Tredjelandsmedborgare är alltid berättigade att ansöka om visum till Sverige i sitt medborgarland, förutsatt att Sverige har en ambassad i det landet som är behörig att hantera visumärenden

För ambassadens öppettider och kontaktinformation se Kontakt

Om den information ni söker ej finns på vår hemsida är ni välkomna att ringa eller besöka ambassaden alternativt skicka oss en e-post på ambassaden.kuala-lumpur@gov.se.

Ambassaden är stängd för besökare och växeln är stängd på helger och officiella helgdagar. Om du är svensk medborgare i extrem nödsituation, var vänlig ring till ambassadens telefonväxel på telefon +603 2203 0200 och följ instruktionerna så blir du kopplad till tjänstgörande jourpersonal på UD i Stockholm. 

Senast uppdaterad 05 sep 2023, 10.17