Ta del av en “Women’s Rights Night” i Skopje på internationella kvinnodagen!

06 mar 2018

Den 8 mars är det den internationella kvinnodagen, en dag då kvinnors rättigheter uppmärksammas över hela världen. Kom gärna och ta del av detta vid en ”Women’s Rights Night” på Skopjes Youth Cultural Centre (Kino Frosina) den 8 mars klockan 20.00. Inträde är gratis.

Kampen för jämställdhet har kommit långt, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Internationella kvinnodagen är ett utmärkt tillfälle för att påminna oss om vikten av att förbättra kvinnors rättigheter. Sveriges ambassad i Skopje är stolta över att delta i den 9:e upplagan av "Women's Rights Nights", orgniserat av UN Women, Skopje City och Skopjes institut för mänskliga rättigheter. Utställningen ”Pioneering a Feminist Foreign Policy” kommer uppvisas, bestående av porträtt av svenska kvinnor som har banat vägen för kvinnors rättigheter.

 Därtill kommer en utställning av makedonska kvinnliga aktivister och ledare att uppvisas under namnet ”Recognized vs. Invisible Women”, vilken tagits fram av UN Women, samt en spansk dokumentärfilm, en konsert samt en paneldiskussion om jämställdhet.

 

Senast uppdaterad 07 mar 2018, 16.27