Sveriges ambassad Skopje, Nordmakedonien

Lokaltid Skopje
20:52

Förlängning av inreseförbud

För att mildra effekterna av coronavirusets spridning och minska utbrottet av covid-19 råder ett tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige. Regeringen har beslutat att förlänga inreseförbudet till och med den 31 mars 2021.

Läs mer här

Gränser

Nordmakedeoniens gränser och landets två internationella flygplatser (Skopje och Ohrid) är öppna. För svenska medborgare krävs varken negativt PCR-test eller självisolering/karantän vid inresa.

På Skopjes internationella flygplats mäts kroppstemperatur både vid ankomst och avresa, och medicinsk personal finns att tillgå för de som har febersymptom. Det utförs inte hälsokontroll vid gränspassage landvägen.

Läs mer på ambassadens reseinformation

Reseinformation

Avrådan från icke nödvändiga resor

UD har tidigare fattat beslut om avrådan från icke nödvändiga resor till övriga länder utanför EU/EES/Schengenområdet inkl. Nordmakedonien förlängs avrådan till 31 Januari 2021Detta beslut gäller alltjämt.

Se länk för mer information.
26 nov 2020

Ambassaden ändrar migrationssektionens telefontid

Från och med måndag 30 november ändrar ambassadens migrationssektion telefontid till måndag-torsdag, klockan 11.00-12.00.

Läs mer (English, Македонски, Shqip)
13 nov 2020

Ambassaden tar inte emot externa besök tillsvidare

På grund av COVID-19- pandemin kommer den svenska ambassaden i Skopje, inklusive migrationssektionen, fortsätta att inte ta emot externa besök tillsvidare utan tidsbokning.

19 nov 2020

Ändringar av avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder

Reseavrådan har förlängts för alla icke nödvändiga resor utanför EU/EES/Shengenområdet, inklusive Nordmakedonien till och med 31 Januari 2021. Följande länder är undantagna reseavrådan: Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Vatikanstaten och Österrike. På grund av Brexit gäller inreseförbudet för resenärer från Storbritannien som inte har uppehållsrätt i Sverige.

Läs mer

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-Swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here

Svensklistan

Anmäl din utlandsvistelse

Här kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse.

Läs mer
Resklar

UD:s reseinformation direkt i fickan

I vår Resklar-app finns UD:s råd och reseinformation om världens länder från Sveriges ambassader.

Läs mer
Misstanke om oegentligheter

Anmäl till UD

Om du misstänker brott eller andra oegentligheter med koppling till utrikesförvaltningens verksamhet, anmäl till UD:s Regeltillsyn.

Läs mer