Meny

Sveriges ambassad Skopje, Nordmakedonien

Lokaltid Skopje
01:30

Frågor och svar – tillfälligt inreseförbud till EU via Sverige

Regeringen har den 2 juli beslutat att förlänga inreseförbudet till och med den 31 augusti. Regeringen har samtidigt beslutat att lätta på restriktionerna för fler resenärer. Besluten ligger i linje med nya rekommendationer från EU:s ministerråd. Ändringarna börjar att gälla den 4 juli.

Frågor och svar:

Öppning av gränser och flygplatser

Idag, fredag 26 juni, öppnar Nordmakedonien gränserna (som varit stängda sedan mitten av mars) och flygplatserna i Skopje och Ohrid öppnar onsdag den 1 juli.

Vid inresa krävs inte längre negativt PCR-test eller 14-dagars självisolering/karantän.

Vänligen observera att UDs avrådan från icke nödvändiga resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet gäller till och med den 31 augusti 2020.

Reseinformation

Frågor och svar

Tryck på länk för svar på de vanligaste frågorna om bl.a. Coronaviruset, resor och visum

Frågor och Svar
02 jul 2020

Inreseförbud förlängt till 31 augusti

Regeringen har i dag beslutat att förlänga det tillfälliga inreseförbudet till EU via Sverige till och med den 31 augusti 2020. Syftet med inreseförbudet är på samma sätt som tidigare att mildra effekterna av coronavirusets spridning och minska utbrottet av covid-19.

Läs mer
22 jun 2020

UD häver avrådan för ett antal länder i Europa från 30 juni, förlänger avrådan för länder utanför Europa till 31 augusti

UD har den 18 juni 2020 beslutat att från och med den 30 juni häva avrådan för icke nödvändiga resor till följande länder: Belgien, Frankrike, Grekland, Island, Italien, Kroatien, Luxemburg, Portugal, Schweiz och Spanien. Beslutet gäller även San Marino, Monaco och Vatikanstaten. För övriga länder inom EU, EES och Schengen kvarstår avrådan till och med den 15 juli. För resor till länder utanför EU, EES och Schengenområdet förlängs därför avrådan från icke nödvändiga resor till och med den 31 augusti 2020.

Läs mer

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-Swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here