Meny

Sveriges ambassad Skopje, Nordmakedonien

Lokaltid Skopje
17:24

Till de med svensk hemvist som vill ha information om möjligheten att återvända till Sverige

Om du är intresserad av att återvända till Sverige från Nordmakedonien, registrera dig på den Svensklistan så att du kan få aviseringar om en sådan möjlighet uppstår.

Registrera dig på Svensklistan

Frågor och svar

Tryck på länk för svar på de vanligaste frågorna om bl.a. Coronaviruset, resor och visum

Frågor och Svar
03 apr 2020

Reseavrådan till 15 juni

UD avråder från alla icke nödvändiga resor till alla länder med anledning av den omfattande spridningen av det nya Coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande. Avrådan gäller till och med 15 juni, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Läs mer om avrådan och UD:s arbete här
22 mar 2020

Skopjes flygplats stängd, utegångsförbud råder

Nordmakedoniens regering har beslutat att stänga Skopjes internationella flygplats, samt stänga samtliga gränsövergångar för alla utländska resenärer tillsvidare. Från och med 22 mars råder utegångsförbud i hela landet mellan 21:00-05:00, helger mellan 16:00-05:00. Utegångsförbudet gäller därutöver specifik för personer över 67 mellan 11:00-05:00, och personer under 18 mellan 21:00-12:00 (helger mellan 16.00:12:00). Läs mer vilka restriktioner som införts på ambassadens reseinformation.

18 mar 2020

Tillfälligt förbud mot resor till Sverige

Sveriges regering beslutade att från och med 19 mars (och 30 dagar framåt) att tillfälligt stoppa icke nödvändiga resor från utanför EU, EES och Schweiz till Sverige. Detta inreseförbud gäller för de som inte har svenskt medborgarskap/uppehållsrätt. Läs mer här: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/03/ett-tillfalligt-forbud-mot-resor-till-sverige-med-anledning-av-covid-19/

Ska du resa hit eller är du redan här?

Ambassaden erbjuder reseinformation och konsulär service för svenskar, före och under vistelsen.

Hitta det samlat här

Non-Swedish citizen interested in Sweden

Working in Sweden, travel to Sweden, study in Sweden or just interested in Sweden?

Find information here