Exportintresserad? Team Sweden vill hjälpa dig!

03 aug 2016

Svenska företag som vill ut på export uppfattar dagens främjandestöd som snårigt där många offentliga aktörer är involverade. Därför har regeringen inom ramen för Sveriges exportstrategi skapat Team Sweden för att samordna exportstödet till de enskilda företagen.

Team Sweden är ett nätverk av myndigheter, verk och bolag som alla, på olika sätt, jobbar för att främja svensk export i utlandet. Syftet med Team Sweden är att göra det enkelt och tydligt för företag som vill ut på exportmarknaden. Fokus ligger på att utbyta främjarrelaterade erfarenheter, identifiera svenska lösningar och system som kan marknadsföras internationellt, rekommendera och samordna särskilda insatser och på att föra en löpande dialog med näringslivet.

Genom samordning kan Team Sweden erbjuda ett brett stöd till svenska företag som vill etablera sig på exportmarknaden. Exportstödet består bland annat av rådgivning, finansiering, marknadsföring och det långsiktiga främjandet av Sverigebilden.

Runt om i världen arbetar svenska ambassader och generalkonsulat med att skapa lokala Team Sweden-kretsar tillsammans med svenska främjandeorganisationer och handelskamrar. För att få reda på om Team Sweden finns i ett land som du är intresserad av, vänligen kontakta berörd ambassad.

Senast uppdaterad 28 dec 2017, 16.05